Viorica Dăncilă ar fi vrut să îl suspende pe Iohannis. Liderul PSD: Cred că merita. Nu respectă Constituția

Redactor:
Politic
Viorica Dăncilă ar fi vrut să îl suspende pe Iohannis. Liderul PSD: Cred că merita. Nu respectă Constituția
Viorica Dăncilă a anunțat că ar fi vrut să îl suspende pe șeful statului Klaus Iohannis din funcție, însă nu a mai putut să facă acest lucru cât a fost ea președinte al PSD. Ea a precizat că Iohannis nu respectă Constituția, nici deciziile CCR, deși a jurat acest lucru.

„Acum nu mai este posibil. Eu cât am fost președinte al partidului nu am mai putut să îl suspend. Eu cred că merita suspendarea. Dacă era un om corect își dădea demisia din moment ce a trecut moțiunea. A băgat țara în haos și a plecat din țară”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la TVR 1.

Întrebată când a simțit că trebuie suspendat Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a răspuns: „În momentul în care mi-am dat seama că nu e un președinte al tuturor românilor, care nu respectă Constituția României”.

„Știm că atunci când a depus jurământul a spus – jur să respect Constituția, dar președintele Iohannis nu respectă deciziile CCR. Știți bine că mereu a respins miniștri. Președintele României trebuie să fie un model. El nu respectă Constituția și își asumă acest lucru. Atunci ce fel de președinte este? Nu o să răspund eu cred că vor răspunde cetățenii la votul din 10 și 24 noiembrie”, a conchis Dăncilă.

 

×
Inchide