• Publicat:
Politică

Viorica Dăncilă, la „Marius Tucă Show”: Eu cred că moțiunea de cenzură nu va trece / Recunoaște problemele avute cu Dragnea: Aveam păreri divergente / Cred că voi candida la șefia partidului – VIDEO

Premierul României, Viorica Dăncilă, a participat la un interviu LIVE în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show".

16:43 Dăncilă: Voi face un departament în subordinea premierului pentru proiecte de infrastructură

Premierul a anunțat că va înființa un departament în subordinea sa, care să se ocupe de proiecte de infrastructură și în cadrul căruia va cere raport săptămânal privind investițiile din România.

Citește continuarea…

16:24 Dăncilă: Serviciile trebuie să își facă datoria, iar oamenii politici să nu fie implicați

Viorica Dăncilă a afirmat, la Marius Tucă Show, că serviciile de informații ar trebuie să își facă datoria lor, iar oamenii politici să nu fie implicați. Premierul a precizat că cine a spus că ea ar fi predat PSD serviciilor are o imaginație foarte bogată.

„Eu am văzut în spațiul public, nu de legătura PSD, am văzut de legături cu persoane, cu diferite partide. Eu cred că nu trebuie nici să atacăm și nici să încurajăm aceste lucruri. Eu cred că serviciile trebuie să își facă datoria lor, iar oamenii politici să nu fie implicați”, a afirmat Dăncilă.

Citește continuarea…

16:19 Despre acțiunile PSD în următoarea campanie: Nici mitinguri nu trebuie să facem

Premierul a declarat că viitorul candidat la prezidențiale nu va fi anunțat pe Arena Națională și nici mitinguri nu trebuie să mai fie organizate. Liviu Dragnea a organizat, înainte de europarlamentare, zeci de mitingurir în țară.

Citește continuarea…

16:08 Dăncilă, despre greșelile de exprimare: Trebuia să merg pe o linie cu care nu eram confortabilă

Dăncilă a recunoscut că era timorată în momentele când a făcut anumite greșeli de exprimare, premierul precizând că trebuia să meargă „pe o anumită linie” cu care nu era confortabilă și cu care nu s-a putut identifica.

„Au fost mai mulți factori, dar nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Eram timorată”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește continuarea…

16:07 Viorica Dăncilă: Nu voi abroga OUG114, dar trebuie făcute modificări

Premierul a declarat că nu va abroga OUG 114, dar vor exista modificări, acolo unde lucrurile nu sunt flexibile, în urma discuțiilor cu factorii implicați.

Citește continuarea…

15:58 Premierul, despre Remus Borza: Dacă toți consilierii și-ar comunica opiniile, ar fi haos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la emisiunea „Marius Tucă Show”, referitor la demiterea lui Remus Borza, că a avut o discuție cu acesta și i-a explicat că din momentul în care a fost numit consilier al premierului nu mai poate ieși în public cu păreri personale, nediscutate în Executiv.

Citește continuarea…

15:55 Dăncilă recunoaște pentru prima dată problemele cu Liviu Dragnea: Aveam păreri divergente

Pentru prima dată, premierul Viorica Dăncilă a declarat că a avut probleme de comunicare cu Liviu Dragnea, în ultima perioadă de șefie a acestuia la PSD, afirmând că în seara alegerilor a mers la partid cu mai mulți miniștri, știind de rezultatul slab de la urne.

Citește continuarea…

15:48 Viorica Dăncilă: În iulie mai putem face un congres pentru prezidențiabil / Ce spune despre Firea

Premierul spune că este greu ca în următoarele două săptămânii să fie realizate toate sondajele pentru desemnarea prezidențiabilului, motiv pentru care este posibil ca social democrații să fie convocați într-un nou congres în luna iulie.

„E un partid mare, avem oameni valoroși, sunt opinii diferite, dar eu știu că ori de câte ori acest partid a fost în cumpănă s-a unit. Și eu sper să facem acest lucru. Dincolo de candidați, e important să unim partidul”, a declarat Viorca Dăncilă.

Întrebată dacă Gabriela Firea ar fi variantă pentru prezidențiabil, Dăncilă a spus: „Mi-ar plăcea ca cineva cunoscut să candidze la prezidențiale. Fie că e femeie ori bărbat eu voi susține candidatul nostru”.

Citește continuarea…

15:41 Viorica Dăncilă: Eu cred că moțiunea de cenzură nu va trece

Dăncilă a declarat că, după părerea sa, moțiunea de cenzură nu va trece, liderul de la Palatul Victoria precizând însă că, dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va trebui să treacă în opoziție.

Citește continuarea…

15:38 Dăncilă, despre justiție: Nu mai vreau să fie subiectul principal de discuție

Viorica Dăncilă a declarat că nu mai vrea ca justiția să fie motiv principal de discuție, iar întrebată dacă există vreun proiect pe justiție în orizontul apropiat, premierul a negat.

„Nu mai vreau să fie subiectul principal de discuție (n.r.: justiția). Nu mai vreau să îl abordăm decât atunci când sunt lucruri evidente și trebuie să le semnalăm. Am fost la Bruxelles, trebuie să luăm în calcul fiecare punct din MCV pentru că vrem să fie ridicat”, a declarat Viorica Dăncilă, la Marius Tucă Show.

Întrebată dacă există în orizont vreo decizie luată de justiție, premierul a răspuns: „Nu”.

15:31 Viorica Dăncilă, despre șefia PSD: Cred că voi candida

Premierul anunță că va candida la funcția de președinte al PSD, la congresul din 29 iunie. „Cred că voi candida. Deocamndată sunt foarte preocupată de organizare”, a spus Viorica Dăncilă.

Citește continuarea…

15:29 Dăncilă: Nu am identificat temele pe care le voia populația. Ne-am axat foarte mult pe justiție

Dăncilă a declarat că social democrații au făcut niște greșeli care au dus la pierderea alegerilor europarlamentare, precizând că formațiunea pe care o conduce interimar acum s-a axat foarte mult pe tema justiției, în detrimentul altora.

„Au fost câteva greșeli din care trebuie să învățăm. Am greșit că nu am identificat temele pe care le voia populația. Ne-am axat foarte mult pe temele de justiție. Nu spun că nu erau teme necesare despre drepturile omului, despre abuzuri. S-a creat o percepție greșită, atât la nivel intern, cât și extern. Guvernul a dat patru OUG referitoare la justiție. Guvernul Cioloș a modificat într-o noapte 150 de articole la Codul penal și Codul de procedură penală. Atunci nu s-a discutat nimic. A fost o percepție erau foarte multe lucruri legate de anumite persoane”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că social democrații nu au vorbit suficient despre lucrurile bune care au fost făcute.

„Nu s-a vorbit despre lucrurile bune care s-au făcut și s-au făcut foarte multe. (..) Nu am știut să comunicăm și pe alte teme”, a completat Viorica Dăncilă.

15:22 Viorica Dăncilă: Când mi s-a propus funcția de premier, prima dată am spus „Nu”

Premierul Viorica Dăncilă declară, la „Marius Tuca Show”, că în momentul în care i s-a propus funcția de premier prima dată a spus „Nu”, dar după insistențe a acceptat. Dăncilă afirmă că soțului i-a spus după ce a luat decizia.

Citește continuarea…

Știrea inițială:

Premierul României, Viorica Dăncilă, participă la un interviu LIVE în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, transmisă pe gandul.info și mediafax.ro.

Premierul Viorica Dăncilă răspunde celor mai arzătoare probleme:

– situația din PSD și congresul care bate la usă;

– relația cu liderii europeni;

– cum va menține PSD guvernarea.

Nu ratați o emisiune „Marius Tucă Show” LIVE, de la ora 15:00 pe gandul.info și mediafax.ro.

 

Inchide