• Publicat:
Politică

Viorica Dăncilă: Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament

Viorica Dăncilă: Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri seară, că nu președintele Klaus Iohannis decide când premierul trebuie să meargă în Parlament cu o nouă variantă de Guvern, precizând că o astfel de decizie o pot lua doar cei de la guvernare.

„Domnul președinte spune că dă dreptate CCR. Atunci înseamnă că de îndată trebuie semnate deciziile pentru interimari. Dacă în motivare se face referire la cele 45 de zile, că trebuie să mergem în Parlament, că nu trebuie să mergem, vom vedea, dar noi trebuie să ne raportăm la ce a dat până acum CCR. CCR a dat că trebuie numiți cei interimari și explicat în scris refuzul numirilor.
Nu cred că trebuie președintele să îmi spună când să merg în Parlament. Cred că această decizie putem să o luăm și noi. Vom merge în Parlament. Nu ne e frică să mergem în Parlament. Președintele caută o scuză pentru blocarea Guvernului atâta timp și vrea să arate că l-a făcut respectând legea. CCR spune cu totul altceva”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Reacția premierului vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul de peste 3 saptămâni, precizând că premierul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.

„Curtea Constituțională a luat azi în discuție actuala situație politică. Prima observație pe care aș face-o. Decizia de azi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația poltică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție prin plecarea ALDE de la guvernare și premierul e obligat să meargă să ceară un vot de încredere în fața Parlamentului”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că, din punctul său de vedere, magistrații CCR au ajuns „în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului”.

Inchide