• Publicat:
Politică

Viorica Dăncilă: Ponta are doar misiuni politice. Nu votează moțiunea, deoarece nu îi permite Iohannis

Viorica Dăncilă: Ponta are doar misiuni politice. Nu votează moțiunea, deoarece nu îi permite Iohannis
Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, pe Facebook, că Victor Ponta are doar misiuni politice, respectiv să ia din procentele PSD la alegeri. Ea susține că Pro România nu votează moțiunea de cenzură, deoarece nu îi permite Klaus Iohannis.

„Eu mă îndoiesc că Victor Ponta mai are obiective politice. Cred că are doar misiuni politice, cea mai importantă fiind să ia din procentele PSD. A avut această misiune în 2019, când a trebuit să ajute PNL în bătălia cu PSD de la europarlamentare, iar pe Klaus Iohannis să aibă o poziție strategică mai bună și o campanie prezidentială mai usoară. Își continuă, văd, misiunea în 2020, dar rolul nu prea mai atrage publicul, care e din ce în ce mai critic fată de aliații săi liberali.” , a scris Viorica Dăncila pe Facebook.

Ea subliniază că Victor Ponta nu votează moțiunea, deoarece nu-l lasă Klaus Iohannis.

„Cât privește perioada în care eu am fost președintele PSD, am reușit să opresc căderea partidului și am adus noi votanți alături de PSD, așa cum arată voturile de la alegerile prezidențiale. Nu e puțin lucru într-o situație care era foarte complicată și riscantă pentru partid, în care mulți abia așteptau să alunecăm pe locul 3 și să devenim un partid de dimensiuni medii, unul comod pentru PNL și Klaus Iohannis.
Acum PSD are șansa de a reveni. Și sunt convinsă că o va face, așa cum a mai făcut-o. Pentru asta are nevoie de toți membrii și simpatizanții săi – printre care Victor Ponta nu se mai numără. Îi cer deci să renunțe la îngrijorările ipocrite față de PSD și să mimeze un pic mai convingător opoziția față de PNL. Măcar în compensație pentru faptul că președintele Iohannis nu-i permite să voteze moțiunea de cenzură a PSD…” , a completat Dăncilă.

Reacția vine în contextul în care Victor Ponta a declarat că Pro România nu va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD, deoarece partidul pe care îl conduce va veni cu amendamente la proiectul de asumare al Guvernului privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

 

Inchide