Votul pentru arestarea lui Dan Șova, blocat de o semnătură. Președintele Comisiei Juridice: „E prima dată când se întâmplă așa ceva, nu este în regulă, nu e moral”

Ședința Biroului Permanent a început cu o dispută între PSD și PNL. Surse politice au declarat pentru gândul că, în timp ce liberalii au susținut că raportul comisiei juridice în cazul lui Șova este finalizat, putând fi dat un vot final chiar azi, în plenul Senatului, pesediștii au încercat să tergiverseze situația lui Șova până miercuri, motivând că raportul nu este gata.

Concret, pesediștii își doreau să voteze atât raportul pentru Șova, cât și raportul pentru Darius Vâlcov, la comun, în plenul de miercuri, unde ar fi în calcul un schimb între cei doi. Adică, potrivit acelorași surse politice, Dan Șova ar urma să fie dat pe mâna procurorilor, în timp de Vâlcov să fie salvat de plenul Senatului.

Săptămâna trecută, comisia juridică a dat aviz favorabil pentru arestarea senatorului PSD, comisia având termen legal până joi să finalizeze și raportul. Potrivit decizie conducerii Senatului de săptămâna trecută, raportul pentru Șova trebuia depus la Biroul Permanent cel târziu luni.

Cum s-a blocat votul din cauza unei semnături

Președintele Comisiei Juridice a spus că votul în cazul senatorilor Dan Șova și Darius Vâlcov va fi dat în ședința de plen de miercuri. El a explicat că de pe raportul comisiei juridice a lipsit o semnătură, a secretarului de ședință, Doina Fedorovici (PSD). Gândul a încercat să o contacteze pentru a explica situația, dar aceasta nu a răspuns.

„Mă întreb tot timpul: de ce lungim aceste subiecte care cu siguranță nu fac bine nimănui.Social-democrații au găsit un motiv, acea semnătură lipsă. Ar trebui să o întrebați pe doamna secretar a comisiei.Nu e în regulă (n.r. lipsa acestei semnături), nu înțeleg de ce avem nevoie pe fondul unei imagini deja proaste a acestui Parlament și a parlamentarismului de ce avem nevoie de astfel de procedee care sigur, sunt regulementare, nu sunt ilegale, dar nu-s tocmai morale.Iată că o semnătură poate bloca un vot în Parlament, din păcate.Știu că de obicei nu întârzie. în legătură cu actele de la comisia juridică nu îmi aduc aminte un alt eveniment.Nu a uitat să semneze, a ajuns un pic mai târziu, asta am înțeles eu”, a declarat președintele Comisiei Juridice, Cătălin Boboc, după ce a participat la ședința Biroului Permanent al Senatului.

La rândul lui, vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunțat că plenul va avea loc miercuri, toată ziua fiind dedicată dezbaterilor pe cele două solicitări ale DNA, în cazul lui Dan Șova și în cazul lui Darius Vâlcov.

„A fost o convenție a Biroului Permanent, a intervenit și președintele comisiei, domnul Boboc, apoi și domnul Chelaru. Președintele de ședință poate fi înlocuit cu un vicepreședinte. Dar secretarul de ședință nu are un vicepreședinte, nu poate fi înlocuit. Ca să fie valid, raportul trebuie automat să aibă semnătura secretarului”, a explicat vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, lipsa semnăturii de pe raportul comisiei juridice.

La finalul ședinței Biroului Permanent, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a evitat să explice situația creată, trimițând jurnaliștii, în mod repetat, la vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, pentru declarații.

„Domnul vicepreședinte Dumitrescu vă stă la dispoziție. Dumnealui să îi puneți întrebările, nu se amână nimic. Astăzi, pe acest subiect, comunică vicepreședintele Dumitrescu. Dânsul ține conferința de presă. Dacă vreți să puneți întrebări, bine, dacă nu, îmi pare rău. Nu vă explic eu, vă explică dânsul”, a spus Tăriceanu jurnaliștilor.

Întrebat dacă nu-și asumă decizia luată de Biroul Permanent de a stabili votul final în cazul lui Dan Șova pentru ziua de miercuri, Tăriceanu a insistat ca jurnaliștii să-i pună întrebările senatorului Cristian Dumitrescu.

„Cred că nu știți cum funcționează Senatul. Eu nu-mi asum răspunderea pentru deciziile Biroului, nu s-a amânat nimic. Dacă n-o să aveți amabilitatea să-l ascultați, nu veți afla”, a adăugat Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația