Denunțătorul fostului ministru al Sănătății s-a întovărășit cu firma de casă a acestuia pentru un contract de 50 milioane € de la bugetul de stat (EXCLUSIV)

Denunțătorul fostului ministru al Sănătății s-a întovărășit cu firma de casă a acestuia pentru un contract de 50 milioane € de la bugetul de stat (EXCLUSIV)
Publicat: 15/04/2021, 18:18

Lumea afacerilor pare să nu aibă resentimente atunci când vine vorba de a se abona la contractele din bani publici. Exemplul cel mai potrivit sunt două firme care, aparent, n-ar putea fi niciodată de aceeași parte a baricadei. Și, totuși, s-a întâmplat. Una dintre ele este Hospital Technical Solutions (intrată în atenția publică după denunțul formulat împotriva ex-ministrului Sănătății Sorina Pintea), iar cealaltă e Minimed Solutions, o companie cunoscută ca fiind dintotdeauna în grațiile aceleiași Sorina Pintea.

Cele două firme apar, alături de Construcții Erbașu, ca beneficiare ale unui contract de 160 milioane de lei (în jur de 33 mil. €), atribuit la începutul acestui an, pentru reabilitarea și extinderea Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Potrivit datelor de pe SEAP, Hospital Technical Solutions și Minimed Solutions sunt părți subcontractante în proiectul de modernizare a unității medicale, însă această ”tovărășie” nu se rezumă aici.

Pe de altă parte, GÂNDUL.RO a descoperit că firmele – așa cum arătam, una denunțătoare a Sorinei Pintea, cealaltă aflată în grațiile ex-ministresei de la Sănătate – au ofertat ”la brat”, alături de Construcții Erbașu, și pentru obținerea unui alt contract de 63,7 milioane de lei (aproape 14 mil. €) pentru construirea blocului operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Această licitație se află în desfășurare, însă pe holurile spitalului se vorbește că tripleta Hospital-Erbașu-Minimed este favorită să pună mâna pe lucrări.

Sorina Pintea, conexiunea dintre cele două firme

Hospital Technical Solutions din București este firma de la reprezentanții căreia ar fi primit mită managerul Spitalului din Baia Mare, Sorina Pintea, 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Potrivit SICAP, pe 12 februarie 2019, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract în valoare de aproape 2,3 milioane de lei, adică aproape 500.000 de euro, pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte, fără licitație deschisă.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Gheorghe Aurel Dobrescu, Costin Dumitru, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu, iar până la 31 decembrie 2019, printre acționari s-a numărat și Constantin Moise. Din 1 ianuarie 2020, a fost înlocuit și din calitatea de administrator al firmei, cu Valentin Schnaider, persoana care este delegată acum să se ocupe și de licitația de la Slobozia.

În ce privește Minimed Solutions, aceasta aparține lui Mihai Peptan. Fost consilier general PSD în București, găsit incompatibil de ANI în 2015, el a obținut numeroase contracte cu unități medicale din București și nu numai. Sursele noastre susțin că, în perioada în care Sorina Pintea era în scaunul de ministru al Sănătății, compania lui Peptan apărea ”în cărți” în multe licitații. Una dintre acestea datează din toamna lui 2019, când pe ”ultima sută de metri” a mandatului Sorinei Pintea, Minimed a fost declarată câștigătoare a unui contract în valoare de 152,8 milioane de lei (31 milioane de euro). Contractul a fost încheiat cu Institutul Clinic Fundeni, pentru un sistem integrat de radiologie și imagistică.

În urma Sorinei Pintea, atât Hospital, cât și Minimed și-au dat mâna pentru a obține, așadar, alte zeci de milioane de euro de la ”pușculița” publică, lucru care arată că banii pot apropia și cei mai aprigi adversari.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Informația despre COVID care aruncă toată lumea în aer: Controlați-le armele biologice!
Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...