EFECTELE #COVID-19 | Veste extraordinară pentru pacienți. Există soluția consultului online în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB

Redactor:
Ionel Văduva
EFECTELE #COVID-19 | Veste extraordinară pentru pacienți. Există soluția consultului online în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB
ASSMB a implementat platforma pacient.assmb.ro, un serviciu online GRATUIT de evaluare medicală la distanță

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a lansat recent un proiect online inovator pentru a fi alături de bucureștenii cu diverse afecțiuni medicale, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19.

Concret, ASSMB a implementat platforma pacient.assmb.ro, un serviciu online GRATUIT de evaluare medicală la distanță, unde aproape 500 de medici din toate specializările, angajați ai spitalelor Primăriei Capitalei, sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

„Această platformă, lansată recent, este un proiect important care vine în sprijinul pacienților din spitalele noastre. Suntem bucuroși de faptul că avem deja foarte multe accesări, deși proiectul a fost lansat de curând. Nu vrem ca pacienții să se simtă abandonați în aceasta perioadă, și tocmai de aceea le-am pus la dispoziție o modalitate accesibilă de a interacționa cu medicii noștri”, a declarat Turkes Ablachim, directorul medical al ASSMB.

Platforma este foarte ușor de folosit. Pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Pacienții selectează apoi spitalul, specialitatea și medicul, introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit, direct din partea medicului, în 12-24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care le are în analiză.

„În concluzie, recomandăm bucureștenilor să folosească cu încredere această platformă online, înainte de a lua decizia de a merge la spital. Trebuie să fim cu toții responsabili și să încercăm să nu aglomerăm unitățile medicale dacă nu este neapărat necesar”, se menționează într-o informare transmisă la redacție.

Platforma GRATUITĂ pacient.assmb.ro a fost lansată de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, în parteneriat cu Medicentrum și Lite Microsystems, în data de 17 martie 2020.

În acest moment, platforma asigură accesul pacienților la aproape 500 de medici din 19 spitale administrate de ASSMB.

Până acum, au fost înregistrate aproape 700 de cereri de consultații online de la pacienți.

Sursă foto:  Pixabay/Gerd Altmann/caracter ilustrativ

Inchide