Laptele în exces, greșeala în alimentație pe care o fac mulți părinți

Laptele în exces, greșeala în alimentație pe care o fac mulți părinți
Laptele în exces, greșeala în alimentație pe care o fac mulți părinți / Sursa FOTO: mamasicopilul.ro
Publicat: 22/11/2022, 13:05
Actualizat: 22/11/2022, 13:05

Medicii au crezut că un copil de doi ani care era palid și mereu morocănos suferă de leucemie. De vină au fost, însă, părinții care au comis o mare greșeală de alimentație. Ei i-au dat să bea băiețelului foarte mult lapte, peste limita maximă recomandată de specialiști.

Totul a pornit de la o simplă vizită la medic pe care o femeie din Statele Unite a întreprins-o împreună cu fiul ei.

Pediatrul a crezut că băiatul este bolnav și chiar l-a suspectat de leucemie.

Calciul suprimă absorbția de fier

„Vestea bună este că fiul dumneavoastră nu are leucemie!”, i-a transmis medicul după un timp, când analizele comandate pentru băiat au venit. Testele de sânge au arătat că micuțul suferea de o mare deficiență de fier și nu avea leucemie. Nivelul de hemoglobină al băiatului oscila între 4,5 și 5,6, iar intervalul normal pentru un copil de doi ani este între 10,9 și 15. Johnny avea o formă atât de gravă de anemie încât inima lui începuse să dezvolte un murmur cardiac.

Imediat, medicii i-au administrat lui o transfuzie de fier, iar pentru acasă a primit mai multe suplimente pe bază de fier.

Părinții băiatului au fost foarte surprinși când au aflat că de vină este laptele de vacă pe care îl introduseseră în exces în alimentație. De la vârsta de 1 an, Johnny a început să consume chiar și 1 litru de lapte de vacă pe zi, deși doza maximă recomandată pentru această vârstă este de jumătate de litru.

Pentru că excesul de calciul poate suprima absorbția fierului, băiețelul a devenit anemic, era mereu morocănos și făcea crize dese, scrie Insider.

Majoritatea copiilor se vindecă de anemie după tratament și așa a fost și în cazul lui Johhny. După o lună și jumătate de tratament, el nu a mai avut nici anemie, nici murmur cardiac și și-a recăpătat culoarea roșie în obraji.

„Toată lumea din viața noastră a observat o îmbunătățire imediată a dispoziției sale. Acum are dorința și energia să mănânce, zâmbește tuturor celor pe care îi vede și se trezește vorbind cu plăcere cu animalele sale de pluș. Pentru prima dată în micuța lui viață, simt că în sfârșit îl cunosc pe adevăratul meu fiu”, a povestit tatăl.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase