AVERTISMENT pentru cei care au luat CONTACT CU GAZELE LACRIMOGENE folosite de jandarmi la Mitingul Diasporei. Un chimist vorbește despre modificări ADN, cancer și avorturi

Publicat: 15/08/2018, 16:15
Actualizat: 25/03/2019, 22:17

„Trebuie să precizăm în circumstanțe speciale de vineri, efectele sunt legate de timpul de expunere la gaz, de concentrația gazului, de temperatura ambientală și diferă în funcție de vârstă și de greutatea corporală. Vineri, în Piața Victoriei, temperatura a fost ridicată, ceea ce a potențat efectele gazului. Piața este împrejmuită de clădiri înalte, iar acest lucru împiedică dispersarea gazului și ajută la concentrarea lui în piață.Nu s-a folosit doar o dată gazul, ci a fost dispersate cu ajutorul sprayurilor, grenadelor, gaze în rafală începând cu ora 17.30 și până târziu în seară, după ora 22. Acest lucru a dus la concentrarea gazului destul de mare și foarte greu de precizat, neavând probe de la față locului, concentrația reală care a existat atunci. Din ce se vede pe filmări, este de necontestat, că a existat o concentrație mare de gaze în piață”, explică Raul Pătrașcu, pentru Digi24.

„Pacienții continuă să respire greu.Încurajez cetățenii care au astfel de simptome, să se prezinte la o unitate de tratament„, avertizează chimistul.

Pe termen lung, la femeile expuse, efectele includ, riscul de avort. La cei cu probleme respiratorii există riscul pneumoniei. Mai mult, gazul are efecte de MODIFICARE a ADN-ului, efecte cancerigene.

Intervenție jandarmi la Mitingul Diasporei 10 august 2018

După metabolizare, acestea pot duce la apariție unor celule tumorale, avertizează Pătrașcu, medic școlit la Universitatea Yale, care a lucrat în unul din cele mai renumite spitale din SUA.

Procurorul militar Ionel CORBU: Nu avem date despre concentrația gazelor utilizate și la compoziția lor

„Deocamdată nu avem date și elemente privitoare la concentrația gazelor utilizate și la compoziția acestora”, a declarat procurorul militar Ionel Corbu, cel care instrumentează dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august.

Potrivit lui Ionel Corbu, procurorii militari au înregistrat până miercuri, 192 de plângeri depuse de către protestatari împotriva forțelor de ordine, care sunt acuzați ar fi intervenit într-un mod abuziv la mitingul din 10 august.

Parchetul General a anunțat că Secția Militară a instituției a preluat ancheta privind violențele din 10 august din Piața Victoriei, pentru a uni toate denunțurile într-un singur dosar, fiind avute în vedere și plângerile depuse împotriva ministrului de Interne și a prefectului Capitalei.

Interventie jandarmi gaze lacrimogene Mitingul Diasporei 10 august 2018

Jandarmeria: Gazele sunt legale

Jandarmeria Capitalei precizează că gazele lacrimogene folosite de forțele de ordine provinEXCLUSIVde la producători autorizați și certificați conform legii, subliniind că substanțele utilizate de către militarii români sunt prezente și în dotarea jandarmilor din Europa.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind substanțele iritant lacrimogene, Jandarmeria Română face următoarele precizări: Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive (spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartușe iritant lacrimogene) sunt achiziționate de către instituția noastră exclusiv de la producători autorizați și certificați conform legii. Menționăm totodată că aceste substanțe sunt folosite de majoritatea forțelor de poliție și jandarmerie europene„, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”