Bolile care se citesc pe piele

Bolile care se citesc pe piele
Publicat: 24/10/2014, 21:25

Un grup de medici de la Spitalul „Rozal Free” din Londra au reușit recent să diagnosticheze un caz de cancer ovarian la o femeie de 74 de ani, după ce au constatat că aceasta avea pielea palmelor subțiată. În urmă cu patru luni de a se prezenta la medic, femeia a observat că avea doar câteva porțiuni mai aspre în palme, dar, în general, era sănătoasă și nu prezenta alte simptome.

Click sănătate notează că este doar unul dintre cazurile care demonstrează că există o serie întreagă de semnale ale corpului pe care nu trebuie să le ignorăm.

Diabet, dacă ai pete la subraț. Atunci când la subraț apar pete aspre, închise la culoare, poate fi vorba de diabet. Experții spun că excesul de insulină din sistemul circulator poate duce la o accelerare a procesului de multiplicare a celulelor, ceea ce determină acumulări de țesut și melanină. Aceasta face ca pielea să aibă un aspect îngroșat și pigmentat. În acest caz, se recomandă măsurarea nivelului de glicemie din sânge.

Colesterolul apare pe pleoape, pe genunchi și pe coate. Micile umflături, cu textură moale și de culoare albă, ce apar în zona pleoapelor, genunchilor și coatelor, sunt de fapt depozite de colesterol. Se pare însă că aceste semne apar atunci când nivelul de colesterol din sânge este foarte ridicat, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Buricul poate indica infertilitate. Părul aspru, des și închis la culoare care crește în jurul buricului poate fi asociat cu sindromul ovarelor polichistice (SOPC). Una din zece femei suferă de acest sindrom, boala fiind o altă cauză a infertilității și a afecțiunilor cardiovasculare. Dacă apar astfel de simptome, un consult ginecologic este absolut necesar.

Unghiile, un indiciu pentru cancer. Dacă apar linii negre, maronii sau gălbui la baza unghiilor este un semn de deteriorare a celulelor, posibil cauzată de melanom, cea mai severă formă de cancer de piele. În 95% din cazuri acestă boală poate fi vindecată dacă este diagnosticată și tratată în fază incipientă.

În plus, prezenta punctelor albe de la nivelul unghiilor, atunci când au forma unor benzi orizontale, însoțite de stări de oboseală, pot fi simptome ale unor afecțiuni renale. Se pare că aceste pete sunt un semnal că rinichii nu mai au abilitatea de a filtra corect proteinele din urină și că organismul pierde aceste substanțe mai repede decât reușește să le asimileze. Este indicat să faci un test de urină.

Ai cearcăne? Posibil semn că ești alergic. Cearcănele persistente pot apărea în urma unei alergii. Dacă organismul a luat contact cu un alergen, acesta eliberează histamine, substanțe care îngreunează circulația sanguină și determină apariția cearcănelor. Un test alergologic poate depista ce alergen declanșează simptomele. De asemenea, este bine să știi că petele galbene de pe globul ocular pot fi semnul unor afecțiuni hepatice și sunt necesare investigații medicale imediate.

Palme oranj, semn de hipotiroidie. Activitarea redusă a glandei tiroide, hipotioridia, duce adesea la o acumulare de betacaroten în sânge, ceea ce provoacă o colorartură galben-oranj a pielii din palme. De asemenea, ține cont de faptul că pielea persoanelor cu hipotiroidie este uscată și rece, uneori având și o tentă palidă. Și în această situație este indicat un consult medical urgent deoarece, netratată, afecțiunea duce la complicații precum obezitate și boli cardiovasculare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto