Când se încheie epidemia de gripă din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Când se încheie epidemia de gripă din România. Anunțul făcut de ministrul Sănătății
Sursa FOTO: ziarullumina.ro
Publicat: 30/01/2023, 10:11
Actualizat: 30/01/2023, 10:16

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunță că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere. Doar în ultima săptămână, reducerea cazurilor a fost de 25%. În acest context, Alexandru Rafila este de părere că în două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară.

În aproximativ două săptămâni se va încheia epidemia de gripă

Ministrul Sănătăţii este de părere că în aproximativ două săptămâni se va încheia epidemia de gripă.

„Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea   situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

Întrebat despre situaţia medicamentelor folosite în viroze respiratorii, ministrul Sănătății a spus că nu sunt probleme, deşi consumul este mai mare decât de obicei.

„Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem  acordul  Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă  semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase