Povestea înfiorătoare a Cristinei Oglindă, fetița din Brăila care trăiește cu o gaură în inimă

Povestea înfiorătoare a Cristinei Oglindă, fetița din Brăila care trăiește cu o gaură în inimă
Cristina Milea, fetița care trăiește cu o gaură în inimă / Sursa FOTO: botosaneanul.ro
Publicat: 24/01/2023, 15:33
Actualizat: 24/01/2023, 19:23

O fetiță de numai 9 ani, din Brăila, are o poveste care te înfioară. La o vârstă atât de fragedă, micuța Cristina Oglindă a fost încercată de viață mai mult, poate, decât un adult.

Ea trăiește cu o gaură în inimă, ceea ce zilnic în cauzează dureri abdominale inimaginabile, permanente stări de oboseală cronică şi senzaţii permanente de vomă.

Starea Cristinei s-a înrăutățit

Starea Cristinei se înrăutățește de la o zi la alta, iar medicii spun că fetița nu va supraviețui fără o intervenţie chirurgicală pe cord. Însă, operația costă în jur de 16.000 de euro, iar familia nu are atâția bani.

Cristina Oglindă s-a născut cu o malformaţie cardiacă, iar în timp afecțiunea s-a agravat. Totuși, fetița a dus o viață cât de cât normală și, chiar dacă obosea mai repede decât colegii de la grădiniță, apoi școală, ea învățase să trăiască astfel și reuşea să se bucure de jocurile copilăriei.

În urmă cu aproximativ doi ani, starea ei s-a înrăutățit, iar fetița a ajuns să cunoască fiecare cabinet și sală de așteptare de la secțiile spitalicești UPU.

La un an și două luni, după o simplă răceală, am aflat că fetiţa mea are o gaură în inimă. A fost un şoc pentru mine. Răcea extrem de des, nu putea să respire, dar pentru că era prea mică, nu putea fi operată. 7 ani am reuşit să ţinem boala sub control prin tratament medicamentos, cu toate că am fost de nenumărate ori prin spitale în toată această perioadă.

După internare se simţea întotdeauna mai bine. Când revenea la școală, însă, nu avea voie să facă niciun efort, ceea ce o priva de fiecare dată de cea mai mare plăcere a unui copil la această vârstă – jocul.

În ultimele două luni, starea copilului meu s-a agravat. Medicii au constatat că i-au fost afectate și alte organe, iar singura soluție este operația pe cord”, a povestit Mihaela Oglindă, mama Cristinei, pentru botosaneanul.ro.

Mama, forțată să renunțe la locul de muncă

Mama Cristinei a fost îngrijitoare la un cămin de bătrâni. După opt ani de muncă acolo, când starea de sănătate a Cristinei s-a agravat, femeia s-a văzut nevoită să renunţe la jobul ei.

„Am fost nevoită să-mi las serviciul și să merg cu fata din spital în spital. Iar când situaţia s-a agravat şi nu a mai putut merge nici la şcoală, a trebuit să mă ocup non-stop de ea. E foarte greu şi din punct de vedere financiar. Sunt mamă singură şi mai am încă trei copii, de care mă îngrijesc fără niciun alt ajutor. Dar ce îmi doresc cel mai tare pe lumea asta este să se facă ea bine! Aş da orice să o văd sănătoasă!” – Maria Oglindă, mama Cristinei

Sănătatea Cristinei s-a complicat și după ce a contractat un virus gripal, iar ulterior o infecție care i-a afectat şi cordul.

Cu ajutorul părinților colegilor de școală și al credincioșilor din Parohia „Sfinții 40 de Mucenici”, de care se îngrijește părintele Vanghele Adrian, micuța Cristina a ajuns la un spital privat din Turcia, acolo unde s-a internat împreună cu mama ei. De găsirea unui loc în clinică și întocmirea documentației necesare s-a ocupat părintele Vanghele. Medicii din Istanbul i-au făcut analizele, iar după primele investigații au anunțat-o pe Maria că fetița trebuie urgent operată pe inimă. Intervenţia chirurgicală costă 16.000 de euro și ar ajuta-o să ducă o viață normală.

Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, transmite că orice sumă este o şansă la viaţă pentru Cristina.

Pentru donații și sponsorizări:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
  • Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
  • Cod SWIFT: BTRLRO22
  • Cod BIC: BTRL
  • Banca Transilvania Botoșani

Pentru transferul bancar trebuie specificat numele micuței, Cristina Oglindă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase