Cinci greșeli din timpul dietei care îți încetinesc metabolismul

Cinci greșeli din timpul dietei care îți încetinesc metabolismul
Publicat: 02/12/2014, 17:17

Nutriționiștii spun că există o serie de obiceiuri culinare pe care le facem și din cauza cărora metabolismul nostru are de suferit. Mai jos regăsiți câteva dintre cele mai frecvente greșeli care ne încetinesc metabolismul.

● Mănânci puțin. Atunci când vrei să slăbești cea mai la îndemână soluție este să reduci numărul de calorii din farfurie. Nutriționiștii spun că acest lucru este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac persoanele care vor să scadă în greutate. Reducerea la extrem a caloriilor duce la încetinirea metabolismului. Pentru a preveni acest lucru este indicat ca numărul caloriilor pe care le mâncăm zilnic să nu scadă mai mult de 1.200 în cazul femeilor și 1.600 în cazul bărbaților.

● Nu bei cafea. Studiile de specialitate au demonstrat în repetate rânduri că această băutură este un stimulant pentru sistemul nervos central, iar ceașca zilnică de cafea poate accelera metabolismul cu 5-8%. Pentru persoanele care nu tolerează cafeaua pot încerca ceaiul negru sau verde. Acestea conțin și ele cofeină, substanța activă din cafea.

● Obișnuiești să mănânci carbohidrați albi. Pâinea albă, orezul alb și pastele pot afecta curele de slăbire, chiar dacă mănânci în cantități mici. Dacă nu poți renunța la ele, măcar pe perioada în care ești la cură, atunci mănâncă-le din făină integrală și mai multe fructe și legume. Astfel vei reuși să arzi cu până la 30% mai multe grăsimi.

● Ai o dietă săracă în fier. Alimentele bogate în fier sunt esențiale pentru asigurarea transportului de oxigen în organism. Până la menopauză, femeile pierd cantități importante de fier prin menstruație – de aceea trebuie să te asiguri că îi furnizezi corpului suficient fier ca să compenseze aceste pierderi. În caz contrar, riști să ai foarte puțină energie și un metabolism foarte încet. Carnea slabă, spanacul, cerealele integrale și fasolea sunt câteva exemple de alimente ce conțin cantități importante de fier.

● Bei apă la temperatura camerei. Un studiu publicat recent arată că un consum de 6 pahare de apă rece în fiecare zi poate contribui la arderea cu până la 50 de calorii mai mult pe zi – nu pare un număr foarte mare, însă pe parcursul unui an, consumul de apă rece ajută la pierderea a 2-3 kilograme. Arzi mai multe calorii când bei apa rece pentru că este nevoie de mai multă energie pentru a aduce lichidul la temperatura corpului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase