CIOCOLATA, remediul-surpriză pentru TUSE. Mierea și lămâia rămân leacurile TRADIȚIONALE

CIOCOLATA, remediul-surpriză pentru TUSE. Mierea și lămâia rămân leacurile TRADIȚIONALE
Publicat: 14/01/2019, 15:56

În timp ce mulți dintre noi apelăm la MIERE și LĂMÂIE, pentru a scăpa de tuse, un doctor mizează pe… CIOCOLATĂ.

Șeful catedrei de studii în domeniul cardiovascular și respirator de la Universitatea din Hull și totodată membru fondator al Societății Internaționale pentru Studiul Tusei, profesorul Alyn Morice, a declarat: „Ciocolata poate calma tusea„.

Alyn a subliniat că dovezile sale în acest sens sunt „solide ca un baton de fructe și nuci”. „Cel mai important studiu” în privința remediilor pentru tuse a fost realizat în Europa.

Doctorul a explicat pentru MailOnline, citat de The Daily Mirror, că studiul dovedește că „un nou medicament cu cacao poate fi mai bun decât remediile obișnuite”.

Studiul – denumit ROCOCO – a fost realizat pe 163 de pacienți și a scos la iveală faptul că pacienții care au luat medicamente pe bază de ciocolată au scăpat de tuse după două zile.

Potrivit lui Alyn, banalul ingredient cacao are proprietăți emoliente și acest lucru contribuie la tratarea tusei.

Astfel, ciocolata generează un fel de strat „lipicios” deasupra nervilor din gât și nevoia de a tuși este astfel suprimată.

„Consumul treptat de ciocolată poate oferi o calmare a tusei, dar cred că tocmai compușii din ciocolată alături de alte ingrediente din sirop pot fi eficiente”, a precizat medicul.

Pe de altă parte, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie le recomandă pacienților să meargă la medic, dacă tusea persistă mai mult de trei săptămâni!

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase