• Publicat:
Sănătate

Coronavirusul din Wuhan | Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanșat polemici pe rețelele de socialiazare – VIDEO

Coronavirusul din Wuhan | Imagini cu asiatici mâncând supă de liliac au declanșat polemici pe rețelele de socialiazare – VIDEO
Este supa de liliac la originea răspândirii coronavirusului din Wuhan, China? Două înregistrări video care surprind asiatici mâncând liliac au devenit virale pe rețelele de socializare, relatează Daily Mail. Virusul din Wuhan rămâne în continuare un mister pentru cercetători care caută soluții pentru oprirea răspândirii sale.

Imaginile distribuite de zeci de mii de utilizatori pe platformele de socializare apar în contextul în care cercetătorii cred că misteriosul virus ar fi ajuns la oameni de la specii de șerpi și lilieci, potrivit Daily Mail. Înregistrările au creat polemici pe platformele sociale.

Cercetătorii de la Universitatea Peking, din Beijing, cred că 2019-nCoV, coronavirusul care face parte din aceeași familie ca SARS-CoV, virusul care determină sindromul respirator acut sever, a ajuns la oameni transmis de specii de animale precum șerpi, lilieci, urși koala sau șobolani.

Liliecii reprezintă o sursă de hrană pentru oamenii din Asia. Se consumă în diverse cantități în Indonezia, Thailanda, Vietnam, Guam și în alte țări și culturi din Asia și Pacific. Supa de liliac este considerată o delicatesă în China, unde este foarte populară.

Primul video viral pe varianta chinezească de Twitter, Weibo, arată o femeie în timp ce consumă liliac, iar un bărbat îi transmite să mănânce și carne, nu doar pielea. Al doilea video a fost publicat pe Twitter de un influent blogger chinez, Chen Qiushi, care se întreabă dacă pot chinezii să renunțe la a mânca animale exotice în contextul virusului care a făcut cel puțin 17 morți iar alte 600 de persoane au fost infectate.

Virusul din Wuhan nu reprezintă o urgență de nivel global, a anunțat joi seară Organizația Mondială a Sănătății. Până în prezent, statele membre ale UE nu au raportat cazuri, deși pacienți suspecți de infecție cu coronavirusul din China sunt tratați în Scoția. Și Canada investighează cazuri suspecte. Pe lista țărilor cu cazuri confirmate se numără: China, Vietnam, Singapore, Thailanda, SUA, Taiwan, Coreea de Sud și Japonia.

 

×
Inchide