Factorii care influențează costul unei polițe de asigurări private de sănătate

Factorii care influențează costul unei polițe de asigurări private de sănătate
Publicat: 10/12/2014, 11:05
Actualizat: 19/05/2015, 11:28

Potrivit acestora, din dorința de a avea un confort atunci când vine vorba de sănătatea lor, românii sunt dispuși să renunțe lunar la o parte din salariul lor pentru a-și încheia o asigurare privată de sănătate, pe lângă faptul că lunar cotizează la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „Dintr-un studiu recent pe care l-am realizat împreună cu Institutul Român de Evaluare și Strategie (IRES) pentru a afla care sunt beneficiile de sănătate oferite angajaților, am constatat că 51% dintre angajații care nu au în prezent o asigurare de sănătate în pachetul de beneficii oferit de companie și-ar dori să beneficieze de acest produs”, afirmă Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life. „Mai mult, întrebați pe cine ar dori beneficiar într-o asigurare de sănătate, dacă ar avea una, 78% dintre angajați au declarat că și-ar dori ca de asigurarea de sănătate să beneficieze întreaga familie (partenerul/a și copiii).”

Prețul unei polițe de asigurare privată de sănătate individuale poate fi influențat de o serie de factori, printre care se numără vârsta, istoricul medical și serviciile medicale incluse.

● Odată cu înaintarea în vârstă crește și predispoziția la diferite boli, precum afecțiuni cardiovasculare, osteoporoză sau diabet. Din acest motiv, vârsta joacă un rol esențial în stabilirea prețului unei polițe individuale de asigurări private de sănătate. Vârsta optimă pentru a ne încheia o asigurare privată de sănătate este între 25 și 30 de ani. În cazul asigurărilor de grup cumpărate de angajatori, vârsta fiecărei persoane nu mai este un factor diferențiator de preț, în schimb se calculează o vârstă medie a grupului. Costul este același pentru fiecare angajat pentru același tip de beneficii.

● Domeniul în care lucrăm poate influența și el prețul unei polițe de asigurare privată de sănătate. Persoanele care lucrează pe șantier sau în domeniul transportului, precum aviația, prezintă un risc mult mai ridicat de a se accidenta spre deosebire de o persoană care își petrece 8 ore pe zi într-un birou.

● Serviciile medicale incluse în poliță au un impact direct asupra prețului asigurării private de sănătate. Există polițe care oferă clienților servicii medicale de prevenție, diagnostic, tratament și reabilitare. De asemenea, clienții pot opta pentru polițe care asigură beneficii în caz de boli grave, acoperind costurile pentru tratament în caz de accident vascular cerebral, infarct miocardic, comă, cancer sau alte tumori. Persoanele care au o asigurare privată de sănătate, în funcție de pachetul de beneficii oferite, își pot alege nu doar spitalul unde să se trateze, dar și medicul care să le îngrijească. Pentru aceste beneficii clientul trebuie să plătească mai mult.

● Asigurarea privată de sănătate îi conferă clientului posibilitatea de a-și extinde polița și pentru ceilalți membri ai familie. Practic, pe aceeași poliță pot fi incluși atât partenerul de viață, cât și copiii.

Mult mai avantajoase pentru clienți sunt asigurările de sănătate de grup. În general, un grup de angajați asigurați se constituie din minim 20 de persoane. Asigurările de sănătate de grup sunt oferite clienților prin intermediul angajatorului sau al unei alte instituții comerciale care are o relație contractuală cu clientul final prin care se stabilește un interes asigurabil față de acesta, instituția aducând mai multă valoare prin oferta propusă. În mod specific pentru aceste produse, clientul nu trebuie să își facă analize medicale care să îi evalueze starea de sănătate la intrarea în grupul asigurat, asa cum se poate întâmpla în cazul asigurărilor individuale de sănătate.

Acest material face parte din campania Sănătatea-i cel mai bun prieten, susținută de Metropolitan Life. Urmărește campania și pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu