Mădălina Chițu
23.05.2015
Sănătate

Injecțiile dureroase ar putea deveni o amintire. Cercetătorii au inventat un nou tip de ac

Injecțiile dureroase ar putea deveni o amintire. Cercetătorii au inventat un nou tip de ac
Puțini sunt cei cărora nu le e frică de injecții. Majoritatea dintre noi le consideră extrem de dureroase și am fi dispuși să facem aproape orice numai să nu fim injectați. Un grup de cercetători susțin că au descoperit o modalitate prin care injecțiile dureroase ar putea deveni o amintire.

Nu este pentru prima dată când cercetătorii ne promit că injecțiile nu vor mai fi dureroase. De această dată, mai mulți specialiști de la universitatea americană Rice susțin că sunt la un pas de a transforma această idee în realitate, scrie UpWorthy.

Aceștia spun că au inventat acul viitorul, care va crea la atingerea pielii o senzație de răcoare, și nu de durere. Practic, acul va produce o reacție de ameliorare a durerii, va amorți zona în care se face injecția. Specialiștii spun că senzația de amorțire este provocată de o substanță ce se află în capacul în care este ambalat acul.

Pe piața farmaceutică există soluții care să provoace anestezie locală. Acestea sunt sub formă de creme, dar sunt destul de scumpe și nu toată lumea și le permite.

Soluția găsită de cercetătorii americani este una ieftină și la îndemâna oricui, susțin aceștia. Un ac care nu provoacă durere costă 2 dolari.

Inchide