Gândul
  • Publicat:
Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: Tânărul depistat cu coronavirus are „o uşoară faringită”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: Tânărul depistat cu coronavirus are „o uşoară faringită”

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că tânărul depistat cu coronavirus prezintă o formă uşoară de faringită, pentru care primeşte tratament simptomatic, menţionând că acesta va rămâne internat 14 zile la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

„Tânărul este foarte puţin simptomatic, are o uşoară faringită, pentru a fi mai clar, are o uşoară roşeaţă în gât. Pentru asta, evident, rămâne în izolare la ‘Matei Balş’ timp de 14 zile şi i se va acorda tratament simptomatic împotriva durerii, antiinflamator„, a afirmat Costache la un post TV.

Costache a spus că la nivel naţional sunt 189 de persoane în carantină, dintre care 123 sunt din Gorj, persoanele care au intrat în contact fie cu pacientul zero – italianul, fie cu pacientul unu – tânărul internat la „Matei Balş”.

Ministrul Sănătăţii a explicat că tânărul a fost depistat pozitiv la coronavirus chiar dacă nu a intrat în contact cu italianul bolnav prin faptul că virusul rămâne activ pe suprafeţe mult timp.

„Ne putem păzi foarte bine de acest virus. Acest virus are capacitatea de a rezista pe suprafeţe undeva la 9-14 zile. Este foarte important să ne spălăm pe mâini foarte des, să folosim gelurile dezinfectate şi să evităm să ne atingem faţa. Aşa se explică că probabil tânărul a atins o suprafaţă pe care o atinsese italianul”, a precizat Costache la B1.

Inchide