Panică în mai multe școli din Tulcea. 100 de elevi și profesori sunt testați, după ce o elevă a fost diagnosticată cu TBC

Panică în mai multe școli din Tulcea. 100 de elevi și profesori sunt testați, după ce o elevă a fost diagnosticată cu TBC
Publicat: 29/03/2019, 16:54

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a Județului Tulcea, este vorba despre o elevă a Liceului teoretic „Ion Creangă” din Tulcea, care la jumătatea acestei luni a fost diagnosticată cu TBC, în prezent, fata fiind internată în Spitalul Județean de Urgență din Tulcea.

„Eleva este internată, este izolată, este sub tratament și este bine. Cazul a fost descoperit în data de 13 martie, iar de atunci se desfășoară ancheta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSP Tulcea, Mirela Prodan.

Aceasta a afirmat că este în desfășurare o anchetă epidemiologică, fiind vorba despre aproximativ 100 de persoane care au luat contact cu eleva, fiind incluși zeci de copii, colegi de școală cu fata bolnavă, dar și de la o grădiniță și un centru al Direcției de Asistență și Protecție Socială, unde eleva făcea practică.

Toți copiii au fost testați pentru a se descoperi dacă au intrat în contact cu bacilul Koch.

„Este vorba despre o anchetă epidemiologică încă în desfășurare. Este un caz descoperit, care a desfășurat activități în cadrul unor colectivități de copii. S-a făcut lista persoanelor cu care a intrat în contact, s-au făcut testări. (…) Într-o colectivitate au fost 16, iar în alta 80. Contacți au fost și colegii ei și profesorii, familia. Toți au fost testați”, a precizat Mirela Prodan.

Directorul DSP Tulcea a mai spus că, deocamdată, nicio persoană dintre cele de care se știe că au intrat în contact cu eleva nu a fost afectată de această boală.

„Coordonatorul județean al Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei are totul sub control. Monitorizează, coordonează, a avut discuții cu părinții, elevii, cu profesorii. A recomandat măsuri. Nu sunt semnalate probleme deosebite în momentul de față. (…) Acolo unde ar fi fost vreo suspiciune s-au mai făcut și teste suplimentare”, a mai declarat directorul DSP Tulcea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase