Pe eticheta unei pungi depopcornpentru microunde apar mult mai multe ingrediente decât ”banalele” boabe de porumb și sare. Majoritatea pungilor conțin ulei de soia parțial hidrogenat, una dintre celemaitoxice grăsimi trans, precum și alte tipuri de grăsimi nesănătoase. De departe, însă, celemaipericuluase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.
Medicii atrag atenția că pot apărea grave probleme respiratorii în urma consumului regulat de popcorn, în special cele cu unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emană o substanță aromată numită diacetil, scrie stiridecluj.ro.
Potrivit unui expertamerican, popcornul nu se „oprește” numai la plămâni: floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol chiar și fertilitatea. În ambalaj este o substanță chimică ce trece în floricele și de acolo în organism, unde acestacidramane timp demaimulțiani, acumulându-se până la cote alarmante, și putând astfel cauza infertilitatea, avertizează experții.
Nu în ultimul rând, floricelele de porumb conțin foarte multe calorii. Unstudiurealizat în cinematografele dinSUA a arătat că o pungă depopcornde mărime medie și o băutură conțin aproximativ 1.600 decalorii, asta în condițiile în care necesarul unui adult activ pe zi ar fi de 2000 decalorii.