Pintea: Lucrurile se reglează în trimestrul IV. Până la a induce panică, mi se pare foarte departe

Pintea: Lucrurile se reglează în trimestrul IV. Până la a induce panică, mi se pare foarte departe
Publicat: 07/11/2019, 10:58

„Se tot trag semnale de alarmă, dar așa cum am tot spus, sistemul de sănătate are un buget estimativ, datorită faptului că nu se știe câți pacienți vor fi în programe, nu se știe câte molecule noi, câte tratamente nou vor intra. Sunt foarte multe lucruri care se reglează în trimestrul IV al fiecărui an. Și asta se întâmplă de 10-15 ani. De aici și până la a induce panică și a spune că lucrurile sunt dezastruoase mi se pare foarte departe”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Reacția fostului ministru vine după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că, în prezent, nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate. „Evident rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa. Încă nu vă putem spune care este cifra (la rectificare – n.r.). Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost completat de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a spus că nu sunt bani nici pentru salarii. „Nici de salarii. E vorba de aproximativ 4 miliarde de RON”, a spus Victor Costache.

Costache a menționat că programele de urgență vor fi prioritizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase