Serviciile medicale din ambulatoriu și spital, validate din 2015 doar cu cardul de sănătate

Serviciile medicale din ambulatoriu și spital, validate din 2015 doar cu cardul de sănătate
Publicat: 15/12/2014, 16:39
Actualizat: 18/05/2015, 21:16

Până în prezent, au fost validate în sistem peste 120.000 de carduri de sănătate. „Cardul național de sănătate reprezintă pentru noi un proiect strategic. În anul 2013 au fost tipărite 4 milioane de carduri, iar în anul 2014 au mai fost tipărite peste 9 milioane de carduri pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani. Până în prezent au fost distribuite aproximativ 12,5 milioane de carduri prin servicii poștale conform acordului-cadru și a contractelor subsecvente încheiate cu CN Poșta Româna SA”, a precizat luni, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ciurchea a mai spus că aproape un milion de carduri se află încă în circiuitul poștal sau au fost returnate caselor de asigurări de sănătate.

Potrivit președintelui CNAS, tipărirea și distribuirea cardului va continua pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani și/sau dobândesc calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

„La începutul anului 2015, după o perioadă în care vom rezolva toate problemele legate de modul de funcționare care ne sunt semnalate de către furnizorii de serivcii medicale, decontarea serviciilor medicale se va face doar în baza cardului de sănătate. Cardul poate fi inițializat, cu excepția farmaciei, la orice furnizor, respectiv medic de familie, de specialitate din ambulatoriu sau din spital”, a mai spus Ciurchea.

Totodată președintele CNAS a vorbit despre dosarul electronic de sănătate (DES), dar și despre factura electronică.
Până în prezent au fost introduse peste 3,6 milioane de dosare de sănătate la care au contribuit cu informații peste 6.200 de medici.

Din luna iunie 2014, emiterea facturilor către casele de asigurări se face online, în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), ceea ce reprezintă un beneficiu major al sistemului, a mai spus Ciurchea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase