• Publicat:
Sănătate

SONDAJ: Sunteți PRO sau CONTRA vaccinurilor?

SONDAJ: Sunteți PRO sau CONTRA vaccinurilor?
Pentru prima oară în ultimii 25 de ani, Statele Unite s-au confruntat în acest an cu o epidemie de rujeolă. De vină, au spus unii comentatori, este mișcarea anti-vaccin care a câștigat teren în SUA în ultimii ani, susținută inclusiv de vedete din lumea politică, precum fosta guvernatoare a statului Alaska și candidată pentru funcția de vicepreședinte american, Sarah Palin.

Dezbaterea anti-vaccin a început să își facă loc și în România, susținută, la fel ca în alte țări, de personalități TV. Acesta este și cazul Oliviei Steer, intens criticată pentru comentariile privind ineficiența, ba chiar pericolul vaccinurilor. „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc” și „Vaccinurile omoară, duc la cancere de tot felul, leucemie și provoacă boala pe care ar trebui să o prevină” sunt numai două dintre comentariile Oliviei Steer.

Mai mult, într-un interviu publicat de gândul, biologa Adriana Bilic, fosta șefă a Laboratorului de Condiționare de Seruri și Vaccinuri a Institutului Cantacuzino, susține că una dintre cauzele prăbușirii acestui institut este și acest curent de opinie anti-vaccinuri.

Inchide