STUDIU. Munca în ultimul trimestru de sarcină, la fel de periculoasă ca fumatul

STUDIU. Munca în ultimul trimestru de sarcină, la fel de periculoasă ca fumatul
Publicat: 31/07/2012, 11:30
Actualizat: 31/07/2012, 11:30

Femeile însărcinate care intră în concediu prenatal cu puțin timp înainte de a naște prezintă un risc crescut de a aduce pe lume bebeluși cu o greutate mai mică decât standardele medicale, fapt ce poate avea un un impact negativ asupra viitorului copilului.

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, care susțin că munca în ultimul trimestru de sarcină este la fel de periculoasă ca și fumatul asupra dezvoltării copilului, notează Daily Mail. Acest lucru a fost observat în rândul femeilor trecute de vârsta de 24 de ani, mai arată datele studiului preluat de cotidianul britanic.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au monitorizat un grup de 1.339 de copii, care au fost urmăriți din 1991 până în 2005. În urma datelor colectate și analizate, oamenii de știință britanici, coordonați de profesorul Marco Francesconi, spun că femeile însărcinate au nevoie și de concediu prenatal, pentru că ultima perioada a sarcinii este la fel de importantă pentru dezvoltarea fătului ca și primele săptămâni de sarcină.

Specialiștii spun că, în ultimul trimestriu, creierul și plămânii fătului continuă să se dezvolte, astfel că și această perioadă a sarcinii este extrem de importantă.

Cercetările anterioare realizate pe același subiect arată că femeile care nu intră în prenatal în luna a șasea de sarcină prezintă un risc crescut de a naște copii cu o greutate mică, afecțiuni cardiovasculare sau care se dezvoltă mai greu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase