Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer diagnosticați cu noul COVID-19

Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer diagnosticați cu noul COVID-19
Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer și diagnosticați cu noul COVID-19 / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2020, 23:02
Actualizat: 21/07/2020, 23:03

Datele preliminare ale cercetătorilor de la University of Cincinnati Cancer Center arată că imunoterapia nu agravează neapărat complicațiile suferite de pacienții bolnavi de cancer și diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Informațiile analizate în studiu sunt prezentate de doctorul Layne Weatherford, potrivit sciencedaily.com.

Acesta lucrează în laboratorul Trishei Wise-Draper, profesor asociat de medicină, divizia de oncologie hematologică, la University on Cincinnati College of Medicine. De asemenea, aceasta este și directorul medical al University of Cincinnati  Cancer Center Clinical Trials Office.

„Multe complicatii COVID-19 sunt cauzate de un răspuns imun hiperactiv, ceea ce duce la producerea în număr prea mare al proteinelor numite citokine. Numărul crescut al acestor proteine ​​poate cauza probleme precum insuficiența respiratorie. Pacienții bolnavi cancer sunt mai susceptibili la infecția cu COVID-19, precum și complicațiile severe cauzate de aceasta”, explică Layne Weatherford.

„Multi pacienți bolnavi de cancer sunt tratați cu imunoterapie, care activează sistemul imunitar împotriva cancerului pentru a-l distruge. În cazul pacienților bolnavi de COVID-19 și cancer, echipa noastră a considerat că imunoterapia ar putea crește răspunsul sistemului imunitar, care ar putea fi deja hiperactiv din cauza infecției cu noul COVID-19”, mai precizează acesta.

Studiu promițător pentru pacienții COVID-19 bolnavi de cancer: Imunoterapia nu arînrăutăți complicațiile cauzate de noul virus

De asemenea, Trisha Wise-Draper susține că cercetătorii au considerat că tratarea pacienților bonavi de COVID-19 cu imunoterapie împotriva cancerului ar putea duce la agravarea stării de sănătate a pacienților, precum și a rezultatelor generale.

„Vom continua să investigăm dacă imunoterapia determină o producție crescută a acestor proteine ​​de către celulele imune în cazul pacienților COVID-19, dar rezultatele noastre inițiale arată că imunoterapia nu are un impact semnificativ asupra acesteia”, adaugă specialista.

Cercetătorii efectuează acest studiu folosind probe de sânge de la pacienți bolnavi de cancer prelevate de la biorepozitorul COVID-19 de la University of Cincinnati (n.r. un depozit de materiale biologice care colectează, prelucrează, stochează și distribuie biospecimele pentru a susține viitoarele investigații științifice), pe care doctorul Kris Hudock, profesor asistent specializat în pulmonolgie, îngrijire critică și medicina somnului la Colegiul de Medicină UC, îl supraveghează.

„Examinăm modul în care inhibitorii, medicamente care permit celulelor imune să răspundă mai puternic, în combinație cu alte tratamente, cum ar fi chimioterapia sau radiațiile, afectează celulele imune ale pacienților COVID-19 și ale pacienților bolnavi de cancer și diagnosticați cu noul COVID-19”, precizează aceasta.

Ambii speciliști susțin că datele lor preliminare arată că un medicament anti-diabetic, metformin, poate reduce producția acestor proteine ​​de către celulele imune ale pacienților COVID-19.

„Acestea sunt descoperiri inițiale, promițătoare. Sunt necesare cercetări suplimentare, dar rezultatele noastre arată că la un moment dat vom putea trata complicațiile cauzate de noul COVID-19 cu metformină sau un medicament similar”, mai precizează Trisha Wise-Draper.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
Van Damme, mesaj pentru toți românii de 1 Decembrie: 'Nu aș fi unde sunt astăzi...
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
ȘOCUL ANULUI de la PFIZER: Șeful companiei a anunțat ce urmează să se întâmple
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...