Trei copii posibil infectați cu stafilococ au fost internați. Anunțul Ministerului Sănătății

Trei copii posibil infectați cu stafilococ au fost internați. Anunțul Ministerului Sănătății
Publicat: 09/05/2019, 13:29

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au transmis, joi, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că din informațiile furnizate de Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost internați cinci copii născuți la Maternitatea Giulești, sub suspiciunea unor infecții stafilococice. Doi au fost externați, trei se află în continuare sub supraveghere. Un singur caz din cele rămase a fost confirmat până acum cu stafilococ MRSA.

Pentru celelalte două cazuri, probele sunt în lucru.

În acest context, Ministerul Sănătății precizează și că din informațiile furnizate până în prezent de DSPMB, cinci copii născuți prin cezariană la maternitate Giulești au fost intenați la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie, sub suspiciunea unor posibile infecții stafilococice (MRSA). „Din informatiile primite pana in prezent de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati 5 copii nascuti prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, in perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare”, potrivit datelor din comunicat.

Din totalul de cinci copii internați, doi au fost externați, iar ceilalți trei se află în continuare intenați la spitalul Grigore Alexandrescu. Potrivit aceleiași surse, momentan doar un caz a fost confimat cu stafilococ MRSA. Pentru cei doi copii rămași sub supravecghere, probele sunt în continuarea în lucru. „Din cele cinci cazuri, doi au fost externati, iar din cei trei copii internati in prezent la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu , un caz este confirmat cu stafilococ MRSA iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt inca in lucru”, informează reprezentanții ministerului.

Reprezentanți ai ministerului au precizat că, până în acest moment, au fost prelevate de către cadrele abilitate ale DSPMB 48 de probe, în contextul efectuării de analize la Maternitatea Giulești.„In cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitatie, exudate nazale si probe de apa sterile”, spun reprezentanții ministerului.

Potrivit aceleiași surse, în vederea investigării unui posibil focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada Paștelui la Giulești, au loc verificări ale foilor de observație pentru toți copiii născuți în acele zile. „Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019 in Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observatie ale tuturor copiilor nascuti in perioada mentionata”, se arată în comunicat.

Până în data de 15 mai vor avea loc în continuare verificări la maternitatea Giulești. Aceste verificări, potrivit datelor din comunicat, urmăresc respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical. „În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o actiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale”, se arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația