C.P. Tăriceanu, atac la Guvern: „Este foarte clar că nu le plac produsele românești”

C.P. Tăriceanu, atac la Guvern: „Este foarte clar că nu le plac produsele românești”
GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu: Pe 7 decembrie se închide țara! / Întâlnirea lui Iohannis cu Tătaru, dovada disperării
Publicat: 08/11/2020, 12:51
Actualizat: 08/11/2020, 12:54

Călin Popescu Tăriceanu condamnă intenția Guvernului condus de Ludovic Orban de a închide piețele de luni, din cauza pandemiei.

„Atacul lui Iohannis și Orban la adresa micilor producători agricoli este picătura care a umplut paharul! Este foarte clar că nu le plac produsele românești, dar a închide piețele în plină toamnă când românii își fac provizii pentru iarnă, când micii producători își câștigă banii pentru producția de la anul și pentru supraviețuirea peste iarnă, este ceva ce nu poate fi acceptat.

Așa cum au găsit soluții să țină supermarketurile deschise, guvernul Iohannis-Orban trebuie să găsească soluții și pentru piețe! Dacă nu știu, nu pot sau nu sunt lăsați, ei TREBUIE SĂ PLECE! Teroarea aceasta permanentă la adresa micului producător și a celor cu venituri mici nu poate fi acceptată!”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Sindalimenta atacă Guvernul Orban: „Micii producători primesc o lovitură nimicitoare”

Reacție dură și din partea Federației Sindalimenta după decizia Guvernului de a închide piețele agroalimentare, în care producătorii autohtoni își comercializau marfa. Într-un comunicat de presă, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară atacă aceste măsuri, despre care spune că dau „o lovitură fatală” țăranului român.

Pentru mulți producători agricoli, piața reprezintă singura oportunitate de valorificare a recoltei, arată Sindalimenta.

După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existenţa unei secete fără precedent, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare începând de luni, 9 noiembrie.

Înaintea acestei măsuri aberante, au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa şi în mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară. Stocurile de alimente create, refuzul şi dezinteresul manifestate de «Guvernul meu» pentru acordarea unor forme de sprijin acestor sectoare au condus la închiderea multor afaceri şi la creşterea numărului de şomeri. Chiar dacă a revenit după declaraţiile iniţiale şi a precizat că este vorba doar despre pieţele care funcţionează în spaţii închise, preşedintele ne demonstrează că nu ştie cum arată pieţele din marile oraşe.

Noua decizie a Guvernului care conduce România da o lovitură fatală producătorilor agricoli pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei”, se arată într-un comunicat al Sindalimenta.

Sindalimenta cere eliminarea măsurii închiderii pieţelor

În acest context, Sindalimenta solicită eliminarea măsurii închiderii pieţelor agroalimentare: „Eliminaţi măsura închiderii pieţelor agroalimentare! Este momentul să vă opriti şi să arătaţi că sunteţi români care vă iubiţi ţara şi pe care nu doriţi s-o distrugeţi. Ar trebui şi consider că este momentul ca fermierii noştri să dea dovadă de solidaritate. În semn de protest, desigur organizaţi şi respectând legislaţia, marfa nevândută în pieţe trebuie să ajungă în faţa Guvernului şi a Palatului Cotroceni! Poate aşa vor se vor trezi şi vor găsi soluţii”.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, prin Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, instituirea unor noi măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, începând din 9 noiembrie, una dintre ele fiind suspendarea activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Ducesa de Sussex a dezvăluit primul produs din brandul său American Riviera Orchard