Comisarul Radu Gavriș: „Am aflat din presă de mutarea mea în Harghita”

Comisarul Radu Gavriș: „Am aflat din presă de mutarea mea în Harghita”
Publicat: 02/09/2020, 16:30
Actualizat: 02/09/2020, 16:53

Mutat la Inspectoratul de Poliție Harghita de fostul șef al Poliției Naționale, imediat înaintea demisiei de ieri, adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a precizat că a aflat din presă despre această măsură.

Comisarul șef Radu Gavriș susține că nu a fost încă înștiințat oficial că va fi forțat să plece de la București, unde este director adjunct al Poliției Capitalei.

“Am aflat din presă”, a spus comisarul șef care de 20 de ani lucrează la Poliția București, la Europa FM.

El poate contesta decizia șefului Poliției Naționale, dar chiar și așa, nu poate refuza să o îndeplinească.

Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, a anunţat marţi Poliţia Română.

Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

„Cu data de 1 septembrie 2020, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Viorel Mihăiţă, director al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, a fost numit, la cerere, să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director al Direcţiei Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative. Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”, se arată într-un comunicat al IGPR de marți.