De necrezut! Câți euro te costă să îți cânte Dan Ciotoi și formația Generic la nuntă, acum, în 2022

De necrezut! Câți euro te costă să îți cânte Dan Ciotoi și formația Generic la nuntă, acum, în 2022
Sursa foto: Youtube
Publicat: 21/08/2022, 13:24

Dan Ciotoi și cei patru „generici” pot încânta nuntașii pentru o sumă destul de modestă în acest sezon.

Tariful pentru o petrecere de nuntă pe care îl percepe Dan Ciotoi este de 4.000 de euro. Acesta include cântarea pentru toată nunta, la care se adaugă cazare și masă, dacă aceasta este în afara Capitalei. Este un cost foarte mic, și în contextul prețurilor din acest sezon, dacă ținem cont că vine cu toată formația. În 2022, cu greu găsești o formație de necunoscuți cu un tarif sub 5.000 euro.

Dan Ciotoi, unul dintre cei mai notorii soliști ai anilor ´90

Fără închirierea restaurantului și meniul de nuntă, sumele investite pentru o nuntă încep de la 6.000 de euro, dacă vorbim de o nuntă restrânsă, dar pot să depășească și 10.000 de euro, dacă atmosfera e întreținută de artiști renumiți. Acesta este un criteriu pentru a calcula și „cât merge darul” anul acesta, mai ales în contextul scumpirilor.

Dan Ciotoi, solistul trupei Generic, a urcat recent pe scena emisiunii „România are Roast” și a ridicat audiența la dans. Artistul a interpretat, împreună cu Loredana, șlagăre celebre ale anilor ’80, îndrăgite de toți, chiar și astăzi. Spre delectarea tuturor celor din platou cei doi artiști au cântat piese renumite, precum „Banii n-aduc fericirea”, „S-a rupt lanțul de iubire”, și „Prințișorul meu”, într-o manieră nouă.

Ascensiunea trupei Generic

Sursa foto: Facebook

Numele artistului Dan Ciotoi este strâns legat de al formației Generic, cu care a avut un succes răsunător în România anilor ’80-’90, alături de Azur și Odeon. Începuturile formației sunt mai timpurii, prin 1983-1984. Primul album al formației, „Rază de soare” (1987), s-a vândut în peste 700.000 de exemplare. Trupa Generic s-a destrămat în 2000, o dată cu scăderea popularității, relatează BZI.

Succesul de pe scenă i-a adus și probleme artistului care s-a lăsat dus de val și a călcat strâmb, după 30 de ani de în căsnicie, apoi soția, Liliana, a cerut divorțul.

Chiar dacă erau despărțiți, Liliana i-a fost alături artistului când a fost operat de cancer. Iar timpul a vindecat rănile și solistul trupei „Generic” și soția sa sunt din nou fericiți împreună, potrivit sursei citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase