EXCLUSIV. O femeie își strigă durerea și acuză medicii care au operat-o de neglijență: „Mi-au spus că am să mor în trei luni și mi-au propus amputarea piciorului”

Redactor:
Ina Stoica
EXCLUSIV. O femeie își strigă durerea și acuză medicii care au operat-o de neglijență: „Mi-au spus că am să mor în trei luni și mi-au propus amputarea piciorului”
EXCLUSIV. O femeie își strigă durerea și acuză medicii care au operat-o de neglijență: „Mi-au spus că am să mor în trei luni și mi-au propus amputarea piciorului”

O femeie din Târgoviște care s-a operat la picior în luna ianuarie face acuzații grave la adresa medicului care a operat-o. Aceasta susține că ar fi făcut o infecție în spital imediat după operație. Ba mai mult, femeia spune că medicii care i-au curățat rana, i-au recomandat amputarea piciorului: „O substanță gălbuie a început să curgă din picior. Mi-au spus că așa se întâmplă la obezi”.

Sanda Tudorache s-a internat la Spitalul Târgoviște pe 6 ianuarie, după ce și-a fracturat piciorul. La o săptămână distanță, femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

„Mi-a zis că dacă am pe cineva cunoscut mă trimite la București. Astfel, nu. După o săptămână m-au operat la Târgoviște.La câteva zile am ieșit din spital. Am început să merg câteva zile prin casă și m-am simțit foarte bine. Simțeam o îmbunătățire. Într-o dimineață am obervat că începuse să curgă o substanța galbenă din firele de la operație. M-am alarmat și am chemat medicul de familie și a zis că e normal, că un fel de limfă”, povestește femeia.

La câteva zile distanța, femeia spune că a chemat ambulanța și s-a reîntors la spital deoarece acuza dureri mari.

Aici a început doctorul: >. Mi-a spus că așa se întâmplă la obezi. După ce m-a operat, am intrat pe salon și mi-a dat un antibiotic. Când venea la vizită i-am spus medicului că nu mă simt bine și că îmi curge o substanță. Mi-a zis că nu am nimic, nicio infecție, și că e o mică bacterie care se va rezolva și m-a dat afară din spital”, spune femeia.

Femeia acuză medicii de neglijență și susține că ar fi făcut o infecție în spital, imediat după operația la picior.

„Mi-a apărut o umflătura mare cu un sânge închegat. Am ajuns iar la spital și acolo m-a curățat un medic chirug cu un alt ortoped. Am cerut să vină medicul care m-a operat și mi-au zis că e acasă, fiindcă are Covid. Unul dintre medici mi-a spus că am să mor în trei luni și că n-am să mă fac bine. Atunci mi s-a propus amputarea piciorului. Le-am spus că merg mai departe, nu vreau să-mi taie piciorul și au spus că e treaba mea”, spune femeia.

Internată din nou

De mai bine de o săptămână, Sanda Tudorache se află internată la Spitalul Floreasca și primește un tratament pe bază de antibiotic.

„Medicii de aici spun că am osul foarte afectat.Acum mi-au dat un antibiotic foarte puternic. Eu nu cred că aveam infecția în os de la început. Ci că am făcut-o la Târgoviște. Sunt un om simplu care a muncit toată viața. Soțul meu a murit și am un copil cu Sindromul Down. Ce se întâmplă cu mine dacă mor?”, este strigătul de ajutor al femeii.

Gândul.ro a contactat conducerea Spitalului Târgoviște prin persoana purtătorului de cuvânt, Firoiu Elena, care ne-a comunicat că femeia trebuie să facă o reclamație scrisă și să o trimită online.

Purtător: Orice reclamație dorește să facă, poate depune online pe site-ul spitalului.

Reporter: Doamna e mai în vârstă, nu are acces la un computer

Purtător: Are familie, are nepoți. Trebuie să se găsească o modalitate.

Reporter: Soțul dânsei a decedat și are o fiică cu Sindromul Down. E o situația mai dificilă.

Purtător: Vă cred, dar nu e imposibil. Este obligatorie solicitatea către domnul manager, doar așa poate primi un răspuns

Reporter: Pot vorbi cu managerul?

Purtător: Puteți vorbi cu oricine. Vă dau numărul de la centrala spitalului. Dar o să vă răspundă același lucru.

 

Inchide