Înșelați în numele unor bolnavi de COVID! Sunau victimele și cereau bani, pretinzând că sunt rude infectate cu noul coronavirus

Înșelați în numele unor bolnavi de COVID! Sunau victimele și cereau bani, pretinzând că sunt rude infectate cu noul coronavirus
Poți să faci COVID-19 a doua oară? Ce au scos la iveală cazurile de reinfectare cu noul coronavirus. Foto: Pixabay.com
Publicat: 07/10/2020, 11:58
Actualizat: 07/10/2020, 12:39

Ce le mai dă prin cap infractorilor! Mai mulți indivizi sunt acum cercetați pentru că sunau diverse victime și cereau bani în numele unor bolnavi de COVID-19!

„Astăzi, 07.10.2929, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2  pune în aplicare 3 mandate de  percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Constanța.

Prejudiciul este de peste 100.000 de lei

Este vorba de un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune și respectiv tentativă la înșelăciune( sub forma a două acte materiale consumate și 43 de tentative), cu prejudiciul de peste 100.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Sunt cercetate inclusiv persoane aflate în închisoare

Practic, este vorba de înșelăciuni prin care suspecții sunau și cereau bani în numele unor bolnavi de Covid, sau pretindeau în convorbirea telefonică victimelor că sunt rude bolnave.

„Sunt puse în aplicare mai multe mandate de aducere, inclusiv pe numele unor persoane aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea. Audierile vor fi efectuate la sediul Secției 7 Poliție”, se mai arată în comunicatul Poliției.