La cinci luni după moartea mamei, o familie își strigă durerea și vrea să afle adevărul: „După înmormântare am aflat că nu a avut COVID-19. Tati a primit-o într-un sac și nici rămas-bun n-am apucat să ne luăm” (EXCLUSIV)

Publicat: 18/09/2020, 11:55
Actualizat: 18/09/2020, 13:40

Ioana Petuci, o femeie în vârstă de 41 ani, din județul Olt, a murit pe 11 aprilie, în drum spre spitalul Slatina. La necropsie i-au fost recoltate inclusiv probe pentru coronavirus. Rezultatul a fost negativ. În schimb, femeia a fost înhumată conform procedurii pentru pacienții cu COVID-19 .

De atunci familia nu are liniște și vrea să afle de ce Ioana nu mai e printre ei. O femeie sănătoasă, în putere, așa și-o amintește Larisa pe mama ei.

Pe 20 martie, Ioana a mers să se opereze din cauza unui furunc la spitalul din Caracal, iar pe 25 a fost externată. După două săptămâni de suferință femeia a început să se simtă rău, iar familia a dus-o la spital, în încercarea de a-i oferi cel mai bun tratament. A murit însă în Salvare.

Drama familiei care își plânge mama de cinci luni

Cazul familiei din Vădăstrița, despre care GÂNDUL a scris în exclusivitate, ridică în continuare semne de întrebare pentru familia Petcuci. Larisa, fiica Ioanei, de cinci luni își pune, zilnic, aceeași întrebare: ”De ce mami nu mai e?”Răspuns care nu vine din partea nimănui.

Femeii i-au fost recoltate și probe histopatologice și trimise la Craiova, însă familia de cinci luni de zile nu a primit niciun rezultat. Rezultatele ar trebui să ajungă la secția de Poliția din Vișina Olt, potrivit informațiilor comunicate de INML Slatina la solicitatea Gândul.ro.

De la Vișina mi-au zis că au primit un plic pe numele Ioana Petcuci și să merg la Poliția din Vădăstrița, însă când am mers acolo, mi-au zis că ei nu au primit nimic. Nu mai știu ce să cred. Merg eu personal la Craiova și le ridic. Nici rămas-bun n-am apucat să ne luăm de la ea  Tati a primit-o în sac. Noi am aflat după înmormântare că nu avea COVID-19. Atunci când au internat-o făcuse testul pentru COVID și ieșise negativ. Apoi i l-au făcut din nou când a murit”, spune Larisa.

Familia ia în calcul deshumarea

Larisa și tatăl ei vor să facă orice le stă în putință pentru a li se face dreptate, chiar dacă acest lucru înseamnă și deshumarea femeii. În continuare, familia suspectează că decesul ar fi survenit în urma unei septicemii.

Ce spun medicii

GÂNDUL.RO a contactat și Serviciul Județean de Medicină Legală Olt care ne-a comunicat prin doctorul Alin Cătănescu că femeia a decedat la 11.04, însă autopsia a fost efectuată pe 13 aprilie. Probele histopatologice au fost trimise la Institul de Medicină Legală Craiova, iar la București testul pentru Covid-19, iar rezultatul a fost negativ.

Deocamdată diagnosticul macroscopic, ceea ce a văzut domnul doctor care a făcut autopsia, este cel de pneumonie interstițială. Momentan nu a ajuns confirmarea de la Medicină Legală de la Craiova, pentru examenul histopatologic, adică microscopic. Și nici examenul toxicologic de la București nu a venit. Cam în 90% din cazuri rămâne același diagnostic”, a declarat medicul legist Alin Cătănescu.

GÂNDUL.RO a trimis o solicitare și către INML Craiova, însă până la ora redactării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?