Medicul Adrian Marinescu ne spune ce NU trebuie să facem dacă mergem la mare în această perioadă

Medicul Adrian Marinescu ne spune ce NU trebuie să facem dacă mergem la mare în această perioadă
Alertă pe litoral! 40 de tineri din Vaslui au plecat la mare, ia runii au fost confirmați cu Covid
Publicat: 30/07/2020, 15:56

Medicul infecționist Adrian Marinescu ne spune ce nu trebuie să facem în această perioadă dacă mergem la mare. Medicul spune că județul Constanța este o zonă roșie din punct de vedere al infecțiilor cu noul coronavirus, fiind una aglomerată.

„Constanța e din păcate tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte ori e distanțare.

Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat. În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim.

Medic: „Trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”

În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena1.

Până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alte 35 de decese ale unor pacienți infectați cu noul COVID-19

În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase