Meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ în 14 județe. În ce interval este în vigoare avertizarea ANM

Meteorologii anunță ploi însemnate cantitativ în 14 județe. În ce interval este în vigoare avertizarea ANM
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 26/09/2022, 12:09

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, care va intra în vigoare luni seara, în 14 județe.

Începând de luni, ora 18:00, până marți, ora 22, cantitățile de precipitații vor fi însemnate – 27 septembrie, ora 22:00, local în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. În special prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Județele vizate sunt Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.

Potrivit ANM, în după-amiaza zilei de marți, în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

Sursa: ANM

Cum va fi vremea în Capitală

În ceea ce privește zona municipiului București, de luni, ora 18:00, până marți, ora 09:00, cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Ulterior, până marți, la ora 22:00, vremea va fi caldă, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în ultimele ore ale intervalului. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade.

Estimări pentru toată săptămâna

Valorile termice estimate de ANM pentru săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase