Minor dispărut în apele Dunării. S-a dat alerta în județele Dolj și Olt

Minor dispărut în apele Dunării. S-a dat alerta în județele Dolj și Olt
Minor dispărut în apele Dunării. S-a dat alerta în județele Dolj și Olt / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 06/07/2021, 20:06

Un minor a dispărut marţi, 6 iulie, în apele Dunării. Incidentul teribil s-a produs pe raza localităţii Ciupercenii Noi, din judeţul Dolj. Imediat ce s-a dat alerta prin numărul unic de urgență 112, angajaţi ai ISU Dolj şi ISU Olt au început căutările copilului.

Pentru găsirea minorului dispărut în apele Dunării au fost mobilizate mai multe echipe. Astfel, zona este cercetată în amănunțime de scafandri și ambarcaţiuni pneumatice. În plus, un elicopter SMURD survolează un areal uriaș, în speranța că băiatul va fi găsit.

Cooperare între Inspectoratele pentru Situații de Urgență

„Cu puţin timp în urmă au început căutările unei persoane minore, posibil înecată în apele fluviului Dunărea, pe raza localităţii Ciupercenii Noi. La faţa locului au fost trimise echipaje de căutare-salvare dotate cu ambarcaţiuni pneumatice din cadrul Detaşamentului de Pompieri Calafat, elicopter SMURD pentru survolarea zonei, în vederea identificării persoanei dispărute şi un echipaj SAJ”, informează ISU Dolj.

Potrivit sursei citate, a fost solicitat în sprijin şi echipajul de scafandri din cadrul ISU Olt, care asigura intervenţia de specialitate în zona de competenţă a ISU Dolj, în baza planurilor de cooperare în vigoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase