Nicușor Dan a stabilit prețul gigacaloriei. Soarta subvenției acordate de Primăria Capitalei, definitiv pecetluită!

Nicușor Dan a stabilit prețul gigacaloriei. Soarta subvenției acordate de Primăria Capitalei, definitiv pecetluită!
Nicușor Dan a stabilit prețul gigacaloriei. Soarta subvenției acordate de Primăria Capitalei, definitiv pecetluită! / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org
Publicat: 28/11/2020, 17:46

Nicușor Dan le aduce bucureștenilor vești bune și promisiuni de campanie electorală. Primarul Capitalei spune că preţul gigacaloriei nu va creşte iarna aceasta, ba, din contră, se gândește pe viitor să îl scadă! Argumente ar fi, după cum a calculat Nicușor Dan.

Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp”, a precizat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a stabilit prețul gigacaloriei. „Preţul real este aşa de mare pentru că…”

În opinia primarului general al Capitalei, subvenţia la gigacalorie trebuie să fie plătită în continuare de PMB pentru că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci (…) Preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic”.

Potrivit edilului, ar fi „nerezonabil” să se gândească la creşterea gigacaloriei în prezent: „În condiţiile în care pentru bucureşteni calitatea agentului termic este cea pe care o cunoaştem, ar fi absolut nerezonabil să ne gândim în acest moment la mărirea preţului gigacaloriei, deci la diminuarea subvenţiei (…) Este un răspuns pe care l-am transmis şi Comisiei Europene. Le-am spus că «Este în interesul nostru, este în interesul Comisiei Europene ca această reţea centralizată de distribuţie a agentului termic din Bucureşti să continue să funcţioneze». Nu putem să stricăm relaţia pe care o avem cu cele 560.000 de familii care sunt abonate la sistemul centralizat”.

Nicușor Dan a stabilit prețul gigacaloriei. Când vor plăti bucureștenii mai puțin la căldură

Primarul Capitalei a spus că are de gând să se gândească la reducerea subvenţiei când o să se realizeze investiţiile anunţate în reţeaua de termoficare şi pe segmentul de producţie a energiei termice. „Eventual, o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul în care o să facem aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei o să fie mult mai mică”.

În opinia sa, PMB are bani pentru subvenţiile destinate termoficării, respectiv transportului public: „Avem bani pentru cele două subvenţii, pentru salarii, pentru funcţionare şi în plus vrem foarte repede, pentru tot ce înseamnă investiţii, să accesăm fondurile europene care ne sunt puse la dispoziţie, fondurile din PNLR şi fondurile din finanţări private pentru partea de cofinanţare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase