ORDONANȚA MILITARĂ NR. 4. Amenzile pentru persoanele care nu respectă restricțiile cresc de 10 ori

Redactor:
Redacția Gândul
ORDONANȚA MILITARĂ NR. 4. Amenzile pentru persoanele care nu respectă restricțiile cresc de 10 ori
Bogdan Despescu, chestor sef de politie si secretar de stat in Ministerul de Interne, Marcel Vela, Ministru de Interne/ MEDIAFAX FOTO.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat că amenzile pentru cei care nu respectă ordonanțele militare se vor mări, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

„MAI a inițiat un proiect de OUG pus în procedură de transparență decizională. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonațele militare se măresc: minim 2.000 lei și maxim 20.000, față de minim 100 de lei și maxim 5.000 de lei, cum sunt  în prezent. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare se mărește de la 1.000 lei cât este în prezent la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de zilei. Se pot aplica și alte sancțiuni: confiscare bunuri, interzicere acces la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activității, suspendarea unor lucrări”, a anunțat Despescu.

De asemenea, acesta a mai anunţat că circa 270.000 de persoane au intrat în România, iar faţă de acestea au fost dispuse măsuri de izolare la domiciliu, ori carantină, în funcţie de zonele din care au venit.

„Încă din 22 februarie, structurile MAI au pus în aplicare măsuri pentru trierea cetăţenilor la graniţă. Au fost verificate circa 270.000 persoane care au intrat în ţară. S-au dispus măsurile necesare funcţie de starea de sănătate şi zona de unde au venit. Listele au fost transmise către toate autorităţile locale şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost incluşi în procedura de verificare cu privire la respectarea condiţiilor de autoizolare sau carantină. Peste 228.000 sunt cetăţeni români şi 15.000 bulgari, aceştia din urmă fiind direcţionaţi spre ţara lor pe culoare. Au fost efectuate formalităţi pentru 5.700 italieni şi 4.500 din Moldova. Circa 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia, din care 50.000 români”, a declarat Bogdan Despescu, duminică seară, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de stat a mai spus că după suspendarea curselor aeriene, numărul persoanelor care au intrat în România a căzut semnificativ.

„După suspendarea zborurilor, numărul persoanelor care au intrat a scăzut semnificativ. Ieri au intrat 12.300 cetățeni români și 5.300 cetățeni străini. Au fost verificați și triați pentru evitarea riscurilor”, a mai subliniat Bogdan Despescu.

De asemenea, el a dat asigurări că „din 25 martie, MAI, prin Poliția și Jandarmeria Română, verifică în teren respectarea măsurilor dispuse de autorități”.

„Polițiștii au depistat 33.000 persoane care nu au respectat restricționarea circulației. S-au dispus amenzi de circa 46 milioane lei. Au fost întocmite peste 200 de dosare penale pentru zădărnicirea acțiunilor de combatere a bolilor. În ultimele 24 de ore, au acționat peste 27.000 angajați ai MAI și circa 3.200 de la Poliția Locală, alături de 900 militari de la Apărare”, a adăugat secretarul de stat.

ORDONANȚA MILITARĂ 4 by Gandul.info on Scribd

Inchide