Povestea tulburătoarea a unei românce vândută de la vârsta de 7 ani. Nu știe cum o cheamă, ce vârstă are și nu poate trăi o viață normală: „Este o rană enormă”

Povestea tulburătoarea a unei românce vândută de la vârsta de 7 ani. Nu știe cum o cheamă, ce vârstă are și nu poate trăi o viață normală: „Este o rană enormă”
Românca este sigură doar de faptul că i se spunea Eda când era mică / Sursă FOTO: Prima Chivasso
Publicat: 30/05/2021, 09:12

O româncă trăiește o adevărată dramă în Italia, acolo unde locuiește după ce a fost vândută de framilia din România unui cuplu de rromi, pe vremea când avea aproximativ 7 ani. În prezent, femeia se chinuie să descopere cine este cu adevărat și să trăiască cu o identitate încă incertă.

Povestea Evei (Eda) Alina Marin, care nici măcar nu știe dacă acesta este numele ei real, a început când avea vârsta de aproximativ 7 ani. Familia ei din România a vândut-o unui cuplu de romi, despre care românca știe că ar fi unchii ei din partea mamei.

Noua „familie” a dus-o în Germania, apoi în Franța și ulterior în Italia, orașul Torino. Ani de zile femeia a fosat tratată ca o servitoare și a fost obligată să cerşească, să spele geamuri la semafoare şi să fure. Românca a mărturisit că nu îi va uita niciodată pe ceilalți doi copii de care „se ocupa” cuplu de romi și despre care bănuiește că au fost și ei vânduți de către propiile familii.

Ruptă de copilărie și „aruncată” într-o viață dură

Timp de 8 ani a trăit o viață chinuitoare iar apoi a fugit din mâinile celor care o obligau să facă lucruri nedorite. În cele din urmă a fost ajutată de călugăriţele vicentine din Via Nizza iar prin intermediul asistenţilor sociali a ajuns într-o comunitate din Val Cerrina.

Ulterior, de-a lungul anilor, aceasta a muncit, a reșit să obțină un certificat de naștere cu numele ei și un pașaport de la ambasada României de la Roma. Însă la doi ani după a descoperit că de fapt certificatul de naștere conținea informații despre o altă persoană, nu despre ea. Din nou, femeia s-a confruntat cu pierderea identității – nu își cunoaște nici data de naștere.

„Nu ştiu cine sunt. Eram prea mică pentru a avea amintiri precise. Pot să spun că atunci când mi-am sărbătorit ziua de naştere a fost cald… Din 2002, când au găsit în România o femeie căreia îi «aparţineau» datele care îmi fuseseră atribuite, nu mai am identitate. Mi se spunea Eda, sunt sigură de asta, dar nu mai pot spune nimic”, a mărturisit românca, citată de Prima Chivasso.

Povara unei vieți „fără identitate” certă

Aceasta trăiește o viață dificilă din cauza lipsei de documente întrucât nu poate obține un permis auto, nu are medic de familie și își găsește greu de muncă.

„Pentru mine, de fiecare dată, este o rană enormă: nu pot avea documente, iar atunci când reuşesc să le obţin, acestea durează doi ani, nu-mi pot reînnoi permisul de conducere, nu pot merge la un medic de familie sau să-mi înscriu copiii la şcoală. Am lucrat la o firmă, la Casale, apoi, când au apărut dificultăţile cu documentele, am fost concediată de pe o zi pe alta şi aproape sigur nu voi vedea nici un ban din contribuţiile plătite, legate de un cod fiscal pe care nu-l mai am”, a mai relatat femeia care nu știe cine este cu adevărat.

O soluție ar fi fost să se declare „apatridă”, însă și în acest caz a întâmpinat dificultăți.

„O soluţie ar putea fi să mă declar «apatridă», dar în unele documente apar ca fiind născută în România, chiar dacă ambasada nu a reuşit să mă identifice şi nu mă recunoaşte ca cetăţean al său, şi, prin urmare, acest lucru este imposibil”, a explicat românca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”