PSD mută electoral după ratarea moțiunii de cenzură. Stimulente financiare pentru profesori!

PSD mută electoral după ratarea moțiunii de cenzură. Stimulente financiare pentru profesori!
PSD mută electoral după ratarea moțiunii de cenzură. Stimulente financiare pentru profesori! / Sursa FOTO: https://smartcdn.ro
Publicat: 02/09/2020, 17:20

PSD mută electoral după ratarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban. Cu imaginea terfelită și onoarea serios ciufulită, social-democrații s-au regrupat și încearcă să își reapropie electoratul dezamăgit. Stimulente financiare pentru profesori este oferta cu care vine PSD chiar înaintea alegerilor!

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a anunțat că s-a depus la Parlament proiectul de lege prin care se acordă stimulente personalului din învăţământ, cadrele didactice urmând să beneficieze de 2.000 de lei lunar!

Impact bugetar de 500 de milioane de lei

Am depus proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii Covid-19. Cadrele didactice ar urma să beneficieze de un stimulent de 2.000 de lei lunar, iar personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic, 1.500 de lei lunar.

De aceste stimulente vor beneficia şi cei care vor face cursurile fizic, la şcoală, dar şi cei care vor face cursurile online. Explicaţia este foarte simplă – Guvernul a eşuat în a pune la dispoziţia dascălilor instrumentele necesare pentru începerea în siguranţă a anului şcolar, iar în regim de urgenţă credem că dascălii, dar şi personalul auxiliar au nevoie de aceste stimulente pentru a-şi achiziţiona acele rechizite de care au nevoie, pentru a asigura dezinfectanţii, măştile, cursuri de instruire pentru cei care fac pregătirea online şi alte cheltuieli”, a pecizat Simonis.

Pentru buget, vorbim despre un impact de aproximativ 500 de milioane de lei, bani care se regăsesc, susțin social-democrații. „Ne-au tot spus că au absorbit 90 de miliarde de euro, ne spun cum toate lucrurile sunt foarte bune şi, până la urmă, este o chestiune de prioritizare. Haideţi să îi rugăm pe cei de la Guvern să nu mai facă cheltuieli ineficiente, să lase achiziţiile frauduloase şi să investească în copiii, părinţii, bunicii noştri şi în medici, dascăli şi în economia românească!”, a insistat Simonis.