Șocul de care au avut parte doi îngrijitori din ITALIA. Gestul Martei, o bătrână de 84 de ani, a scandalizat toată țara!

Șocul de care au avut parte doi îngrijitori din ITALIA. Gestul Martei, o bătrână de 84 de ani, a scandalizat toată țara!
Șocul de care au avut parte doi îngrijitori din Italia / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 22/04/2024, 09:03

Gest de neconceput, au spus italienii comentând ce a făcut Marta Baraldi, o bătrână de 84 de ani, pentru îngrijitorii ei. Femeia i-a lăsat unui cuplu o sumă uriașă, iar vestea a provocat un imens scandal în peninsulă.

Marta are 84 de ani și îi consideră pe Michele Ferraro și Angela Albanese, de 53, respectiv 57 de ani, „îngerii mei”.

Ce sumă le-a donat îngrijitorilor

Ca o dovadă a prețuirii pe care le-o poartă, femeia a transferat 100.000 de euro în contul îngrijitorilor săi. Se pare că banii au provenit din vânzarea unei case la mare, iar Marta a justificat totul ca fiind o „afacere pentru asistență personală”.

Mai mult de atât, femeia i-a numit pe cei doi soți ca beneficiari ai poliței sale de viață, revocând un act care fusese întocmit pe numele unui nepot. Totodată, indemnizația lunară de invaliditate, în cuantum de 4000 de euro, a fost, de asemenea, transferată îngrijitorilor.

Banca, sesizând tot felul de tranzacții financiare neobișnuite, au alertat autoritățile, iar carabinierii au intrat pe fir. Anchetatorii suspectează că bătrâna a fost manipulată să cedeze sume importante de bani către persoanele care o îngrijesc.

Până la finalizarea cazului, un judecător a dispus sechestrarea preventivă a soldurilor din conturile cuplului.

Marta: „Sunt familia mea, îngerii mei”

La proces, chiar Marta a răbufnit. Bătrâna de 84 de ani a transmis clar că are dreptul să dispună cum dorește de banii ei! „Ei sunt familia mea, îngerii mei. Și cu banii mei fac ce vreau”, a răbufnit femeia.

Totuși, reacția ei nu a impresionat prea tare, iar judecătorul a ținut cont de faptul că bătrâna nu mai vede foarte bine – „Nu mai recunosc nici măcar pastele din farfurie”, a glumit ea – și aude destul de slab.

Întrebată dacă înțelege ce i se întâmplă, Marta a răspuns: „Se întâmplă că nu mai sunt liberă să fiu eu însămi. Mi-au impus o administratoare de suport care controlează tot ce fac, mi-au blocat toți banii pe care voiam să-i dau lui Michele și Angelei. Eu vreau doar să fiu ascultată”.

„Vreau să spun ceva: locuiesc singură, nepoții mei trăiesc în străinătate și pe strănepoți nu îi văd niciodată. Am o singură familie, sunt Michele și Angela, care mă îngrijesc în totalitate. Sunt ca și copiii mei. Îmi aduc liniștea.

Știți ce s-a întâmplat într-o seară? Mi-a sărit siguranța în casă. Am apăsat butonul de alarmă, care este conectat la telefonul lui Michele. El a venit în mai puțin de 10 minute, deși nu locuiește foarte aproape. Mi-a reactivat curentul, m-a salutat și a plecat acasă. Ca un fiu”, a povestit Marta.

„Petrecem împreună sărbătorile”

Deși în Italia povestea asta a iscat un scandal uriaș, Marta Baraldi rămâne de neclintit: ea consideră că nu a greșit cu nimic și vrea să-i răsplătească financiar pe cei care o îngrijesc. „Banii sunt ai mei și fac ce vreau cu ei”, spune femeia de 84 de ani.

„Angela vine în fiecare dimineață la ora 7.00 să mă ajute să mă ridic, se întoarce la ora 17.00 pentru a mă ajuta să cinez și apoi să mă pregătesc de somn. Petrecem împreună sărbătorile și mă duc să vizitez locuri sacre. Ne vedem în fiecare weekend și, pe timpul pandemiei de COVID, au avut grijă de mine, aducându-mi cumpărături…

Mi-au îmbunătățit viața. Ei sunt tot ce am, înțelegeți?! Mi-ar plăcea să locuiesc cu ei, dacă ar fi posibil, dar nu cred că se poate acum, cu toată problema aceasta judiciară”, a mai spus Marta.

Despre nepoți, pensionara aproape că nici nu-i cunoaște – „Sunt foarte departe, nu îi văd niciodată. Nu îi doresc în casa mea”.

„Banii sunt ai mei, și pot să fac cu ei ce vreau. Ei nu sunt vinovați, nu mi-au cerut niciodată nimic, nu m-au obligat să fac nimic. Faptul că știu că sunt acolo și că nu sunt singură mă face să mă simt bine. Vor fi cu mine până la sfârșitul vieții mele. Vreau doar să fiu ascultată și să se înțeleagă că ei nu sunt escroci. Ei sunt familia mea”, insistă bătrâna, potrivit rotalianul.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Obligație pentru românii care au copii. Justiția a dat verdictul. Ce nu pot face în...
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor
×