Starea tehnică a mașinilor, verificată de Poliție în toată țara!

Redactor:
Alexandru Coman
Starea tehnică a mașinilor, verificată de Poliție în toată țara!
Tânăr din Bacău, prins în Brașov la volanul unei mașini furate. Bărbatul era băut și nu avea permis auto (FOTO ilustrativ: Mediafax Foto)

Polițiștii rutieri au efectuat, timp de două zile, o acțiune de verificare a stării mașinilor la nivel național. Pe parcursul acțiunii a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor, a sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcție, a sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante.

„Polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere, au acționat la nivel național, în perioada 25 – 26 august 2020, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Pentru reducerea accidentelor rutiere, pe parcursul acțiunii a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor, a sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcție, a sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante.

De asemenea, polițiștii au verificat și instalațiile de iluminare/semnalizare și echipamente electrice, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate”, se arată într-un comunicat al Polișiei Române.

La acțiune au participat 895 de polițiști rutieri

Potrivit surisi citate, la autoturismele verificate, au fost vizate și sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), precum și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

„La acțiune au participat 895 de polițiști rutieri care, în colaborare cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 8.600 de autovehicule și au aplicat 4.935 de sancțiuni contravenționale.

Sute de șoferi au fost sancționați

291 de șoferi au fost sancționați contravențional pentru deficienţe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 174 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 108 pentru neefectuarea în termen a Inspecției Tehnice Periodice și 72 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă.

Totodată, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționle pentru utilizarea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață, 17 pentru deficienţe ale mecanismului de direcție, 9 pentru deficienţe ale sistemul de frânare și 474 pentru alte deficiențe tehnice.

Aproape 600 de certificate de înmatriculare au fost retrase

Pentru alte abateri de la normele rutiere, 3.578 de șoferi au fost sancționați contravențional și 176, pentru abateri prevăzute de alte acte normative”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare a fost reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 1 permis de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, au fost reținute 13 permise de conducere.

Au fost retrase 549 de certificate de înmatriculare dintre care, 511 certificate de înmatriculare retrase vehiculelor înmatriculate în România și 38 de certificate de înmatriculare retrase vehiculelor înmatriculate în alte state.

 

 

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Șoc: Gigi Becali se retrage la mănăstire! Cum își pregătește fiicele și soția și când...
Codrin Ștefănescu a făcut ANUNŢUL despre Liviu DRAGNEA! 'Sunt îngrijorat'
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
De ce aleg românii să se vaccineze cu Pfizer: sunt sloturi deschise în mod constant
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret are bucătarul, de fapt
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
BM cele mai citite subiecte ale săptămânii: Care este noua ţintă a românilor care au...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide