Tânăr care a omorât în bătaie un câine, cercetat penal

Tânăr care a omorât în bătaie un câine, cercetat penal
Tânăr care a omorât în bătaie un câine, cercetat penal / Sursa FOTO: doctor-vet.ro
Publicat: 29/11/2022, 14:31

Un videoclip viralizat pe TikTok a stârnit furia majorității utilizatorilor. Cei care au privit imaginile cu un tânăr de 19 ani care omoară în bătaie un cățel, apoi abandonează leșul pe marginea drumului, undeva în apropierea localității Chelința, din județul Maramureș, nu și-au putut stăpâni indignarea.

S-a cerut dreptate în acest caz, iar imaginile au ajuns și la Poliția Maramureș.

A fost audiată și persoana care a filmat

Polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări.

După ce au urmărit și ei imaginile video apărute în spațiul public, în care se vede cum un tânăr lovește violent un câine, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în comuna Chelința, orașul Ulmeni. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani din localitate.

Potrivit Poliției Maramureș, din cercetările efectuate s-a constatat că fapta s-ar fi săvârșit în Chelința.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cei din Ulmeni s-au deplasat în zona «Între plopi», iar într-un pârâu a fost identificat cadavrul exemplarului canin care face obiectul sesizării. Cadavrul aparținea unui exemplar canin mascul, din rasă comună, talie medie, de culoare negru-crem. Exemplarul canin a fost transportat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a mecanismului de producere al decesului”, transmite Poliția Maramureș.

A fost audiată și persoana care a făcut înregistrarea video apărută pe rețelele de socializare și astfel s-a concluzionat faptul că agresiunea a avut loc în data de 26 noiembrie în apropierea locului în care a fost descoperit cadavrul animalului.

În acest caz, polițiștii fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase