TRANSFORMARE. Sectorul 2 al Capitalei va căpăta o înfățișare modernă prin noul Plan Urbanistic Coordonator: ”Trebuie să asigurăm o dezvoltare adaptată anului 2020!”

TRANSFORMARE. Sectorul 2 al Capitalei va căpăta o înfățișare modernă prin noul Plan Urbanistic Coordonator: ”Trebuie să asigurăm o dezvoltare adaptată anului 2020!”
Sectorul 2 al Capitalei se transformă prin noul PUZ
Publicat: 03/06/2020, 23:15
Actualizat: 03/06/2020, 23:16

Primăria Capitalei a organizat miercuri o dezbatere publică cu privire la Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 2. Documentul are menirea să stabilească ce se poate construi pe fiecare sector de teren din această zonă administrativă, iar realizarea acestui PUZ  fost inițiată de Primăria Sector 2.

Prin Planul Urbanistic al Sectorului 2 ar urma să fie reamenajate peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională. Printre zonele-cheie se numără zona clubului Bamboo, fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, zona fostelor pepiniere din Petricani, dar și Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni.  Reprezentantul elaboratorului PUZ-ului, Alexandru Moldoveanu, a prezentat avantajele acestui PUZ și a arătat că suprafața spațiilor verzi va crește, iar locuitorii din Sectorul 2 vor avea locuințe moderne și spații de birouri în apropiere de casă.

Proiectul nu vine pe un teren virgin și doar pe baza PUG. Au trecut 20 de ani de la aprobarea PUG-ului, iar între anul 2003 și sfârșitul anului 2015 și-a produs efectele PUZ-ul Sectorului 2, o documentație care a modificat foarte mult zonele funcționale din PUG, inclusiv spații de tip V au fost prevăzute construibile. În baza acestui PUZ s-au dat foarte multe autorizații de construire, executate mai mult sau mai puțin integral. Ca și în restul Bucureștiului, în condițiile în care avem un PUG atât de depășit, au fost aprobate foarte multe documentații de urbanism care au schimbat țesutul orașului”, a susținut Alexandru Moldoveanu. Acesta a adăugat că ”Noi trebuie să asigurăm o bază de dezvoltare urbanistică, care este o bază de dezvoltare economică și socială, adaptată anului 2020. S-a folosit foarte des termenul densificare care este probabil o proastă înțelegere, o greșită folosire a noțiunii de refuncționalizare. PUZ Sector 2 nu densifică, ci refuncționalizează. În ultimii 20 de ani, populația Sectorului 2 a scăzut cu 21.000 locuitori”.

Practic, prin noul PUZ se oferă zone noi de servicii și birouri și zone noi de locuit, locuințe moderne, sigure din punct de vedere seismic. ”În ceea ce privește spațiile verzi, multe dintre criticile aduse, pleacă de la o interpretare fragmentară și eronată a informațiilor din documentație. Se iau informații punctuale, care se scot din context, apoi se compară între ele din categorii diferite. S-a comparat suprafața din inventarul spațiilor verzi din 2012, 444 ha, nu cu inventarul spațiilor verzi actual, ci cu suprafața de tip V, care sunt 422 de ha. Dacă comparăm cele două informații lipsesc 22 ha, dar ce nu iau în seamă este că nu reglementează zona protejată a sectorului 2, care face obiectul altei documentații specifice aflate la PMB. Dacă adunăm și zona protejată, avem 453 ha, deci în plus. Există o creștere de spații verzi de 37 ha”, a mai declarat reprezentantul elaboratorului PUZ-ului, invalidând astfel anumite contestații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer