Un primar din București vrea să dea jos toate gardurile din jurul blocurilor! Cum ți se pare ideea?

Un primar din București vrea să dea jos toate gardurile din jurul blocurilor! Cum ți se pare ideea?
Publicat: 16/10/2020, 11:38

Primarul ales al sectorului 2 din  Capitală, Radu Mihaiu, susține că vrea să îndepărteze gardurile din jurul blocurilor, pentru a crea astfel mai multe spații verzi pentru cetățeni.

„Deschidem spațiile verzi din jurul blocurilor – e una dintre propunerile lansate în campanie care a născut ușoare controverse.

Ideea noastră presupune ca gărdulețele din jurul acestor mici oaze de verdeață să fie îndepărtate.

Radu Mihaiu: „Spațiul să fie amenajat și întreținut de primărie”

Spațiul să fie amenajat și întreținut de primărie. Acolo unde se întâlnesc mai multe terenuri de genul acesta să fie ordonate ca un mic părculeț pentru oamenii din zonă. Ne-am gândit că prin această schimbare am putea aduce o îmbunătățire majoră a spațiului comun. În plus, speranța noastră este că în aceste mini-parcuri oamenii din zonă ar putea să își petreacă mai plăcut timpul liber, să își cunoască mai bine vecinii și să se lege mai multe relații în comunitate”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Potrivit edilului, proiectul poate fi impelementat doar prin parteneriat cu asociațiile de proprietari.

„În primul rând trebuie spus că aceste spații sunt în multe cazuri în proprietatea administrațiilor”

„În primul rând trebuie spus că aceste spații sunt în multe cazuri în proprietatea administrațiilor. Va fi obligatoriu ca Primăria să organizeze dezbateri publice cu oamenii din blocurile aferente fiecărui spațiu.

Această schimbare poate fi făcută doar printr-un parteneriat și după o analiză clară a situației specifice acelui loc. Fiecare opinie trebuie ascultată.

Cea mai întâlnită îngrijorare până acum este legată de capacitatea ADP-ului de a îngriji aceste spații verzi. De înțeles.

Încrederea oamenilor în acest serviciu este foarte afectată după mulți ani în care lucrurile nu au mers bine”, mai sune Mihaiu.

„O parte dintre cei cu care am vorbit pe stradă despre această temă sunt neliniștiți în special de partea cu îndepărtatul gărdulețelor”

Primarul ales al sectorului 2 mai spune că sunt persoane care se tem că în acele spații verzi vor apărea mai multe gunoaie.

„O parte dintre cei cu care am vorbit pe stradă despre această temă sunt neliniștiți în special de partea cu îndepărtatul gărdulețelor.

Ei cred că deschiderea spațiilor verzi dintre blocuri va genera alte probleme: mai mult gunoi aruncat în aceste spații, o întreținere mai dificilă a vegetației sau vor fi generatoare de zgomot direct sub geamul lor. Înțeleg aceaste îngrijorări. Totuși, pentru astfel de situații plătim Poliția Locală. Ei vor trebui să își facă treaba și să se asigure că cei care încalcă legea sunt trași la răspundere”, a mai scris Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase