Noul primar al sectorului 2 vrea o pistă de biciclete din Obor până în Floreasca: „Depinde foarte mult de Ministerul Transporturilor”

Noul primar al sectorului 2 vrea o pistă de biciclete din Obor până în Floreasca: „Depinde foarte mult de Ministerul Transporturilor”
Radu Mihaiu
Publicat: 08/10/2020, 14:56

Primarul ales al sectorului 2 din Capitală, Radu Mihaiu, are în plan amenajarea unei piste de biciclete pe o distanță de 3,5 kilometri, între Obor și intersecția dintre „Fabrica de Glucoză” și „Floreasca”. Noul edil spune însă că speră se realizeze acest obectiv în primul mandat!

„Sper că în primul mandat poate fi realizat. Sigur, asta depinde foarte mult de colaborarea cu Ministerul Transporturilor, pentru că mare parte din traseu este în gestiunea CFR. Pista de biciclete ar urma să fie pe traseul unei foste căi ferate, care ducea grâne la moara lui Assan şi diverse alte mărfuri la Obor. Utimul tren cred că a circulat în 1987.

„Terenul şi traseul este în mare parte liber şi poate fi amenajat”

În acest moment nu mai sunt şinele de cale ferată, dar terenul şi traseul este în mare parte liber şi poate fi amenajat. E ca o uliţă de pământ, în mijlocul Bucureştiului, neamenajată. În multe locuri arată ca un spaţiu de aruncat gunoiul şi, din punctul meu de vedere, o colaborare cu CFR, care să redea bucureştenilor acest spaţiu, nu poate fi decât benefică. E clar că CFR nu are cum să mai ducă trenuri pe acolo. Nici nu ne propunem ca terenul să fie luat din gestiunea CFR.

„Unul dintre motivele pentru care oamenii nu folosesc biciclete este că le e teamă să meargă în trafic”

Rămâne în proprietatea CFR, dar este dat în gestiunea Primăriei Sectorului 2, pentru a crea această pistă de biciclete, care trece pe lângă două parcuri, Parcul Circului şi Parcul Verdi, şi este în proporţie de peste 70% exclusiv pentru biciclete şi trotinete. Unul dintre motivele pentru care oamenii nu folosesc biciclete este că le e teamă să meargă în trafic, din cauză că sunt gropi, maşini. Acest traseu ar putea fi o linie verde pentru biciclete, în care se dă prioritate bicicletelor”, a declarat Radu Mihai pentru Agerpres.

„Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei”

Noul primar al sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (USR), a declarat, recent, la Gândul LIVE că noua administrație pe care o va conduce este una dintre cele mai bogate din țară, cu un buget de cheltuieli de 1,3 miliarde de lei.

„Ceea ce au arătat cetățenii este că nu mai vor oameni care au fost luați cu duba din primărie. Oamenii își doresc oameni onești, care să conducă, oameni care să pună pirmăria asta la nivelul anului 2020, pentru că ea a rămas la nivelul anului 2000, de unde a fost preluată de domnul Onțanu. Va fi o majoritate USR – PNL la Consiliul Local.

„A existat tot timpul o colaborare între viceprimar și PSD”

A existat tot timpul o colaborare între viceprimar și PSD. Eu nu cred că PSD poate să spună ca a dus acest sector acolo unde este pentru că nu au avut putere. A avut putere, și prin primar și prin viceprimar, mai ales pe contractul de salubritate. Sectorul 2 a ajuns cred că cel mai murdar sector din București”, a declarat Radu Mihaiu, joi, la Gândul LIVE.

Noul primar a vorbit și despre bugetul foarte mare al sectorului 2.

„Sunt câteva urgențe, prima care ține de curățenie, a doua este curățenia din primărie”

„Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, în condițiile în care nu avem de gestionat termoficare, nu avem de gestionat transport în comun, sunt foarte mulți bani.

Sunt câteva urgențe, prima care ține de curățenie, a doua este curățenia din primărie, unde sunt rețele de sifonat bani publici, unde vom face un audit, cu o firmă prestigioasă.

Eu mi-am propus un sistem informatic pentru transparentizarea tuturor activităților primăriei și achizițiile care sunt de prea mică valoare, și toate alocările de clădiri, de locuri de parcare, să fie accesate online. Voi fi un primar care va opta pentru creșterea calității vieții în sectorul 2. Din fericire, eu nu datorez această alegere a mea nimănui, niciunui grup de interese”, a mai declarat Radu Mihaiu la emisiunea moderată de Emma Zeicescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase