UTIL. Cât timp sunt valabile numerele roșii în starea de urgență. Ce trebuie să faci după ce expiră această perioadă

UTIL. Cât timp sunt valabile numerele roșii în starea de urgență. Ce trebuie să faci după ce expiră această perioadă
Cât timp sunt valabile numerele roșii în starea de urgență. Ce trebuie să faci după ce expiră această perioadă. Sursa foto: Shutterstock

Începând cu data de 16 martie, România se află în stare de urgență, din cauza epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus. Până pe 15 mai, românii sunt obligați să evite pe cât posibil să iasă din case și să se limiteze doar la acele ieșiri pe care nu le pot amâna.

Totodată, cele mai multe dintre instituțiile publice și-au adaptat programul de lucru cu publicul, tocmai în ideea de a limita interacțiunea între angajații instituțiilor și cetățeni. Multe dintre instituțiile statului oferă acum soluții online pentru multe dintre problemele pentru care, până acum, românii ar fi pierdut timp la ghișee.

În acest sens, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) vine cu soluții penntru șoferii care ar putea avea nevoie de serviciile instituției, inclusiv pentru cei care au numere provizorii care expiră în această perioadă, dar și celor cărora le expiră permisul de conducere.

Astfel, instituția informează că documentele care expiră în perioada stării de urgență, fie că vorbim despre  permise de conducere, autorizații de circulație provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere vor continua să fie considerate valabile pe întreg teritoriul României în cazul în care acestea expiră în perioada stării de urgență.

„În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență”, se arată într-un comunicat al instituției.

Cererile de preschimbare a documentelor care expiră în această perioadă pot fi depuse în termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Totodată, DRPCIV anunță și că aceste prevederi se aplică și documentelor necesare pentru înmatricularea autovehiculelor, examinarea în vederea obținerii permisului sau pentru preschimbarea permisului de conducere, cum ar fi dosarele de școlarizare, fișele medicale sau certificatele de autenticitate care expiră în perioada stării de urgență.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Aplicația care te anunță dacă ai Covid prin scanarea ochilor. Nemții vor să revoluționeze testarea...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Incredibil! Cât costă, de fapt, o oră suplimentară muncită de polițiștii locali
Tragedie în familia unui model celebru. A paralizat după ce a mâncat un pretzel
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide