A apărut prima creșă sportivă din România unde se joacă baschet! Care e istoria clădirii | FOTO

A apărut prima creșă sportivă din România unde se joacă baschet! Care e istoria clădirii | FOTO
Publicat: 30/11/2022, 16:16
Actualizat: 30/11/2022, 16:16

Prima creșă sportivă din România a început să funcționeze. Este un proiect al organizației Cetatea Voluntarilor Arad, sprijinit de Federația Română de Baschet.

În ciuda frigului de afară, micuții s-au bucurat de sportul cu mingea la coșchiar dacă au doar câiva anișori. Au încercat să introducă mingea în coșurile amenajate,

Creșa funcționează într-o clădire care aparține Grădiniței PP 14 din Arad. Clădirea, care era în stare insalubră, a fost modernizată în cadrul unor lucrări care au durat un an și jumătate.

Recepția lucrării a fost făcută miercuri, 26 octombrie, la ora 14:00, iar creșa a fost inclusă în sistemul public de educație, scrie Prosport.

A apărut prima creșă sportivă din România unde se joacă baschet! Care e istoria clădirii | GALERIE FOTO

Partenerii proiectului sunt Fundația Ion Țiriac, Federația Română de Baschet, Federația Română de Gimnastică, autoritățile locale și sponsori.

Ministerul Sportului a transmis marți către toate federațiile naționale o adresa prin care solicită de urgență transmiterea tuturor datelor referitoare la sportivii care vor beneficia, conform legii, de tichetele de sportiv.

”Având în vedere promulgarea actului normativ de completare a Legii educaliei fizice și sportului nr.69/2000, care prevede introducerea unui nou articol, art. 66^1, cu următorul cuprins:

Articolul 66^1(1) Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive înființate conform prezentei legi și care practica sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanta și beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv.

Menționam faptul că, Legea nr. 322 din 22 noiembrie 2022, se aplica începând cu 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Foto: Facebook / FR Baschet

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase