A DECOLAT de pe pistă și S-A IZBIT de zidul de protecție cu 270 km/h. Cum A SCĂPAT CU VIAȚĂ Sophia Florsch, pilot de Formula 3 la 17 ani

A DECOLAT de pe pistă și S-A IZBIT de zidul de protecție cu 270 km/h. Cum A SCĂPAT CU VIAȚĂ Sophia Florsch, pilot de Formula 3 la 17 ani
Publicat: 19/11/2018, 03:48
Actualizat: 19/11/2018, 12:38

Filmul accidentului a fost captat din toate unghiurile, atât de camerele oficiale, cât și de cele ale fanilor din tribune. După ce a stat pe locul 16, tânăra Sophia Floersch l-a lovit în spate pe pilotul Jehan Daruvala, moment în care a pierdut controlul bolidului. Impactul a catapultat-o, practic, în zidurile de protecție. Monopostul s-a făcut zob și a aterizat pe roți într-un buncăr amenajat pentru fotografi.

Senzorii de viteză înregistrau 276,2 km / h înainte de zona de frânare a virajului Lisboa.

Pilotul junior Guan Yu Zhou, care a fost în spatele lui Floersch în momentul impactului, a povestit pentru news.com.au cum a văzut accidentul fără precedent în cursa Grand Prix-ul din Macau.

„În primul rând, a fost un moment înspăimântător„, a spus Zhou. „Sophia era foarte apropiată de Jehan, așa că atunci când Jehan a frânat mai devreme decât se aștepta, nu a avut timp să reacționeze. A lovit din spate, pe dreapta, monopostul lui Jehan și asta a făcut-o să piardă controlul în viraj și a zburat peste pistă. Sper că e în regulă”.

Spitalul din Macau, care a preluat-o, a anunțat că sportiva este conștientă și în afara pericolului, însă a suferit o fractură la coloana vertebrală.Sophia Florsch a postat un mesaj pe Twitter, în care a precizat că se simte bine și că va fi supusă unei intervenții chirurgicale. „Vreau doar să vă anunț că sunt bine, dar voi fi operată mâine dimineață. Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere”, a notat ea.

În pofida impactului la o viteză uriașă, FIA a confirmat faptul că Floersch a fost și a rămas conștientă când a fost transportată la spital.

„Un incident grav a avut loc în cadrul Cupei Mondiale FIA F3 din 2018 la Macau, care implică mașina # 25 Sophia Florsch (GER)”, se arata în declarație.

„În urma evaluării de către personalul medical, pilotul este conștient și a fost ulterior dus la spital pentru o evaluare suplimentară.”

Din păcate, accidentul a implicat cinci persoane spitalizate: doi piloți, doi fotografi și un mareșal de pistă.