A murit Nicolae Zamfir, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu! Era o legendă a fotbalului din Bănie

Publicat: 15/09/2022, 10:00

Fostul antrenor Nicolae Zamfir, care a lucrat la Universitatea Craiova în cea mai mare parte a vieţii, a decedat miercuri, la vârsta de 77 de ani.

Anunţul dispariției tehnicianului a fost făcut de ambele echipe ale oltenilor ce activează în Superligă, FC U Craiova și Universitatea Craiova.

Ultima apariție în public a lui Nicolae Zamfir a fost la data de 5 septembrie, atunci când a dat lovitura de start la meciul dintre Universitatea Craiova şi Farul, scor 4-3, din etapa a 9-a a Superligii.

A murit Nicolae Zamfir, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu! Era o legendă a fotbalului din Bănie

În carieră, el a mai lucrat la cluburi ca Bdin Vidin (Bulgaria), FC Drobeta-Turnu Severin, Chimia Râmnicu Vâlcea şi JEF United Ichihara, din Japonia.

În mesajul postat de echipa patronată de Adrian Mititelu se arată că: „Fotbal Club Universitatea 1948 deplânge dispariţia fostului antrenor al echipei, Nicolae ‘Ţîcă’ Zamfir. Acesta a lucrat în cadrul clubului între anii 1980-1990, 1991-1993, 1994-1995 şi 1997 atât la nivel de seniori, cât şi la juniori. Pe această cale, clubul nostru transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate!”.

De asemenea, formația finanțată de Mihai Rotaru, Universitatea Craiova, a anunțat: „Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marile performanţe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renaşterii Universităţii Craiova în iarna lui 2013, punându-şi priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova şi Universitatea Craiova”.

„Din păcate, am primit o veste destul de rea cu câteva minute înainte să intrăm în direct. Se pare că s-a stins din viață Nicolae Zamfir, «Țâcă Zamfir», nașul lui Gică Popescu și marele antrenor care l-a descoperit pe Gică Popescu și l-a lansat în fotbalul mare și nu doar pe Gică Popescu. Campion de multe ori cu Universitatea Craiova la tineret și așa mai departe…L-am cunoscut și de aia am un pic de emoție. A fost, poate, antrenorul de copii și juniori cel mai important din istoria acestei echipe, ca titluri obținute, ca jucători de valoare lansați, ca personalitate a acelui centru”, a spus Marius Mitran, la ProSport Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase