ACCIDENT. Cum a sărit Ionel Dănciulescu cu mașina în Dâmbovița la Pasajul Ciurel. Bolidul s-a scufundat, iar el a ieșit pe geamul din stânga. Isprăvile lui „Danciu-gol” la volan

Redactor:
Alexandru Coman
ACCIDENT. Cum a sărit Ionel Dănciulescu cu mașina în Dâmbovița la Pasajul Ciurel. Bolidul s-a scufundat, iar el a ieșit pe geamul din stânga. Isprăvile lui „Danciu-gol” la volan
Ionel Dănciulescu, pe vremea când juca la Dinamo. Foto: Mediafax

Cunoscutul fost fotbalist de la Dinamo și FCSB, Ionel Dănciulescu, actualmente director sportiv al ”câinilor roșii”, a fost oprit în trafic, iar polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei au descoperit că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fostul fotbalist nu este la prima ispravă la volan. În urmă cu 18 ani, „Danciu-gol” a sărit cu mașina în Dâmbovița.

Joia trecută, în jurul orelor 23.10, Dănciulescu a fost tras pe dreapta pe Bulevardul Magheru din Capitală, în fața Hotelului Lido, și, inițial, a refuzat să se supună alcooltestului. Surse de încredere au mărturisit în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că el i-a sfidat pe agenții de la Rutieră și n-a ezitat să bea de față cu polițiștii dintr-o sticlă pe care o avea în mașină.

Dănciulescu a scăpat doar cu câteva contuzii

Ionel Dănciulescu nu este însă la prima ispravă la volan. În urmă cu peste 18 ani, fostul fotbalist a scăpat ca prin minune după ce a sărit cu mașina în râul Dâmbovița, și nu oriunde, ci la barajul Ciurel.

Dănciulescu  a căzut atunci cu autoturismul de la înălțime, dar a scăpat nevătămat. Asta după ce a intrat cu viteză în curba de dinaintea barajului.

Redăm știrea din presa centrală, de acum 18 ani:

În noaptea de sâmbătă, dinamovistul Ionel Dănciulescu a făcut o baie în Dâmbovița, cu tot cu mașina. În jurul orei 0.10, fotbalistul se deplasa, la volanul unui Mitsubishi Pajero, pe șoseaua Virtuții din Capitală, dinspre piața Crângași spre pasajul Lujerului. Viteza excesivă și carosabilul alunecos au proiectat jeep-ul în bordura trotuarului, mașină zburând peste gardul de siguranță din dreptul Podului Ciurel.

Gardul pe care l-a atins în picaj nu a fost o piedică, mașină fiind de nestăvilit în momentul în care s-a îndreptat spre apa Dâmboviței. Un gardian, aflat in patrulare, a declarat că a auzit un vâjâit pe șosea, iar după câteva secunde, din mașină care se scufunda, a ieșit un bărbat prin geamul din stânga. După ce a reușit să se salveze, Dănciulescu a fost luat de un trecător și dus la Spitalul Universitar, în timp ce mulțimea adunată a asistat înmărmurită la scufundarea jeep-ului. Dinamovistul a rămas internat in spital puțin timp, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral minor nivel 0, hematom epicranian dreapta și escoriatii”.

I s-au ridicat și probe pentru alcoolemie. Cu toate că face parte din gruparea sportivă a Ministerului de Interne, lui Ionel Dănciulescu i s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat de Biroul de Cercetări Penale – Sector 6, din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră. Scoaterea mașinii din apă stă la latitudinea proprietarului, polițiștii bănuind că mașină nu este avariată grav”, scria ziarul Libertatea în 2002.

Ionel Dănciulescu ar fi devenit recalcitrant

Revenind la isprava de zilele trecute, sursele GÂNDUL.RO au declarat că omul de fotbal ar fi devenit foarte recalcitrant când polițiștii au vrut să-l testeze cu etilotestul.

”A fost extrem de recalcitrant. Le-a zis agenților să-și vadă de treaba lor fiindcă își vor pierde locul de muncă. N-a vrut în prima fază să sufle, s-a eschivat, a scos chiar o sticlă cu alcool și a luat o gură din ea spunându-le că nu au ce să-i facă”, au declarat sursele GÂNDUL.RO. Agenții n-au cedat însă, iar Ionel Dănciulescu a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală, acolo unde i s-au recoltat probe de sânge. Rezultatul: el avea o alcoolemie de 0.79 mg/l. Surse din Poliție au adăugat că deja, pe numele lui Dănciulescu, a fost deschis un dosar penal.

 

Inchide